Een fictieve brief aan de vrouw uit 2040 - CIDSE

Een fictieve brief aan de 2040-vrouw

© EWL

Wat zou je vrouwen, misschien je dochter, kleindochter in de toekomst vertellen over de wereld waarin we leven en de strijd voor gendergelijkheid vandaag? Een inspirerende fictieve brief van Tracey Agyeman.

NB: De standpunten in deze blog weerspiegelen niet noodzakelijk de officiële standpunten van CIDSE.

Het systeem, waarin uw overgrootmoeder, mijn moeder en ik woonden, functioneerde om een ​​bepaald doel te dienen en zorgde voor een specifiek soort man. Onze samenlevingen aangepast aan het zien van macht overgedragen aan een elitegroep van individuen, die allemaal hun acties rechtvaardigden door iemand te laten denken dat er geen alternatief was voor patriarchaat. In onze huizen was het water, dat uit onze kranen stroomde, afkomstig van dezelfde grond die het kapitalisme groeide als een 'duurzaam' model. Drie keer per dag, zonder fouten, consumeerden we stoffen die ons hunkeren naar het onbereikbare.

We werden minder wakker in de diepte van de duisternis en steeds passiever voor de opkomst van haat. Buren werden vreemden, valse krantenkoppen troostten ons en toen we in een hoek werden gedreven, kozen de meesten van ons hebzucht en gemak boven de mensheid.

De waarheid is dat we allemaal op verschillende niveaus van de realiteit hebben gewerkt: tussen de harde realiteit van het leven in de verbeelding van degenen die de toekomst zagen als een plek om te verdelen en te veroveren, en de fictieve wereld waarin we navigeerden naar het naast elkaar bestaan ​​van meerdere identiteiten en percepties , ons bewustzijn is getranscendeerd in ons selectieve geheugen.

Je kwam uit een lange rij vrouwen met een sterke wil wier identiteit complex was en te vaak verkeerd werd begrepen. We waren allemaal gewaarschuwd voor het gevaar van ons bestaan. Velen beschouwden de ontdekking van het zelf als een indicatie om zich van de nationale sfeer te vervreemden en ons quasi onzichtbaar te maken. We lachten echter in de gezichten van tegenspoed en hielden ons hoofd hoog. We weigerden te zwijgen. We hebben onszelf gezien. We hebben ons georganiseerd. Samengewerkt. Gedeelde bronnen. Verander de structuren, die geen rekening hielden met uw bloedlijn.

En waarom vraag je het mij? Omdat ik gewoon weigerde je op te voeden om te overleven. Ik wilde dat je buiten de marginale lijnen zou leven en bestaan.

Ik had je nodig om terug te kijken naar de vrouwen in mijn generatie en me te vragen: 'Ma, hoe had het kunnen leven in een tijd waarin seksisme en racisme onvermijdelijk waren'. Maar om je die vraag in 2040 te stellen, realiseerde ik me dat hoop niet genoeg zou zijn, ik wist dat jouw generatie ons in het heden verantwoordelijk zou houden, en dus moest ik buiten mijn verbeelding leven en stap in mijn toekomst.

Over de auteur:
Tracey Agyeman ondersteunt de programma-eenheid via fondsenwerving en projectmanagementactiviteiten, waaronder donoronderzoek, schrijven en rapporteren, projectmanagementondersteuning en administratie en outreach bij de European Women's Lobby.

Lees "Fluidity", haar poëzieserie: http://www.womenlobby.org/-fluidity-?lang=en

Deel deze inhoud op sociale media