Geen plek zoals thuis - CIDSE
Credit: @ Activestills.org

No Place Like Home

Credit: @ Activestills.org

Een lezer over de gedwongen interne verplaatsing van Palestijnen in het bezette Palestijnse gebied en Israël, januari 2017. (beschikbaar in EN / FR / NL + GE-samenvatting)

In dit rapport onderzoekt CIDSE de gedwongen verplaatsing van Palestijnen als een centrale kwestie in het Israëlisch-Palestijnse conflict, omdat het de verslechtering van sociale en economische omstandigheden en het isolement van Palestijnse gemeenschappen verergert. Wij zijn van mening dat respect voor het internationale recht en bevordering van gelijkheid noodzakelijk zijn om een ​​rechtvaardige en duurzame vrede te bereiken.

Het artikel schetst de relevante aspecten van het internationale humanitaire recht (IHL) en het internationale mensenrechtenrecht (IHRL) dat van toepassing is op ontheemding in de context van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Het overzicht van de relevante wettelijke rechten wordt gevolgd door een analyse van drie geografisch afgebakende secties die zich richten op de gebieden van de Westelijke Jordaanoever onder directe en volledige Israëlische controle (Gebied C en Oost-Jeruzalem), Gaza en Israël. Elke sectie identificeert de patronen en de impact van verplaatsing in de respectieve regio en geeft een overzicht van de reactie van de EU.

 

Dit document is geschreven door de CIDSE Palestine-Israel Working Group. De leden van de groep zijn de volgende organisaties: Broederlijk Delen (België), CAFOD (Engeland en Wales), CCFD-Terre Solidaire (Frankrijk), Misereor (Duitsland) en Trócaire (Ierland).

Contact: info (at) broederlijkdelen.be

NL-No Place Like Home
NL-Nergens beter dan thuis
FR - Geen plaats als thuis
GE-Executive Summary No Place Like Home

Deel deze inhoud op sociale media