Lent 2017: CIDSE-leden helpen ons te erkennen dat elke persoon een geschenk is - CIDSE
Partage lu

Lent 2017: CIDSE-leden helpen ons te herkennen dat elke persoon een geschenk is

De lidorganisaties van CIDSE kunnen u ondersteunen bij het ontmoeten van de geschenken van al onze zussen en broeders over de hele wereld met hun Lenten-campagnes.

 Tijdens de vastentijd worden we geroepen tot bekering, om ons hart wijd te openen en onze band met alle volkeren te verdiepen. In zijn vastenboodschap roept paus Franciscus de gelijkenis van de rijke man en Lazarus op, waarbij hij ons vraagt ​​om de waarde in elke persoon te erkennen: "De gelijkenis nodigt ons eerst uit om de deuren van ons hart voor anderen te openen, omdat elke persoon een geschenk is ..."

Elk jaar lanceren de meeste leden van CIDSE Lenten-campagnes die dienen ter ondersteuning van deze conversie tijdens de 40-dagen van de vastentijd. Dit jaar vraagt ​​de Heilige Vader ons zelfs om deel te nemen aan deze campagnes: 'Ik moedig alle gelovigen aan om deze spirituele vernieuwing tot uitdrukking te brengen, ook door deel te nemen aan de Lenten-campagnes die door veel kerkorganisaties in verschillende delen van de wereld worden gepromoot en zo de cultuur van ontmoeting in onze ene menselijke familie. '

De lidorganisaties van CIDSE kunnen u ondersteunen bij het ontmoeten van de geschenken van al onze zussen en broeders over de hele wereld met hun Lenten-campagnes. Lent is ook een perfecte tijd om deel te nemen aan CIDSE's Verandering voor de planeet, zorg voor de mensen campagne, die ons vraagt ​​om te evolueren naar een duurzame levensstijl en onze consumptie drastisch te verminderen.

Dit zijn de campagnes die door onze leden worden voorgesteld:

Bridderlech Deelen / Partage.lu, Luxemburg
Hun campagne 'De wereld is vol goede ideeën! Laten we hen steunen! ”, Benadrukt innovatieve oplossingen die door hun partners in het Zuiden zijn ontwikkeld om de uitdagingen aan te gaan waarmee zij worden geconfronteerd, zodat hun gemeenschappen onrecht kunnen overwinnen. Ze bieden ook twee keer per week Lenten-meditaties in hun e-nieuwsbrief Hoop.
Partage lu

 

 

 

 

 

 

Broederlijk Delen, België
Het West-Afrikaanse land Burkina Faso staat centraal in de Lenten-campagne van Broederlijk Delen, die de aandacht vestigt op toenemende moeilijkheden om graan te telen als gevolg van klimaatverandering. Ze delen het inspirerende verhaal van Ammsetou, een vrouwelijke boerenleider die de omstandigheden in haar gemeenschap ten goede verandert met nieuwe landbouwtechnieken.
BD

 

 

 

 

 

 

 


CAFOD, Engeland en Wales
Hoe kan een vis ter grootte van je duim een ​​leven veranderen? De campagne van CAFOD deelt het verhaal van Florence, een Zambiaanse vrouw die vis ontving van een van de partners van CAFOD en deze liet uitgroeien tot een nieuw leven voor haar en haar gezin!

Lent ParishPoster 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CCFD-Terre Solidaire, Frankrijk
Dit jaar stelt CCFD een manier voor om het constante bombardement van negatieve krantenkoppen in de media tegen te gaan met hun campagne "Citoyens verantwoordelijken, transformons la 'clameur du monde' en espérance". De campagne biedt een spirituele reis om burgers te inspireren om actoren van verandering te worden en stelt een “Levensboom” voor die kan groeien gedurende de weken van de vastentijd, terwijl mensen van luisteren en begrijpen naar hoop en actie gaan.

une livret careme 2017 03ff3 CCFD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontwikkeling en vrede, Canada
Hun campagne "Women at the Heart of the Action" laat zien hoe vrouwen leidende actoren moeten zijn in de ontwikkeling van hun eigen gemeenschappen. Aan de hand van voorbeelden uit de Democratische Republiek Congo, Indonesië, Paraguay en Syrië, laat de campagne zien dat, of het nu gaat om vredesopbouw of boerenrechten, wanneer vrouwen centraal staan, er verandering plaatsvindt.
7186 0 DP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Entraide et Fraternite, België
Maya-boeren in Guatemala laten aanhangers van Entraide et Faternité kennismaken met het concept "buen vivir" in hun campagne "Bien vivre ou (s ') épuiser: 40 jours pour changer." Een manier van leven die is gericht op eenvoud en in harmonie met de natuur, buen vivir is een uitnodiging om anders te leven gedurende de 40 dagen van de vastentijd en daarna!

EntraideetFraternité

 

 

 

 

 

 

Fastenopfer / Action de Careme, Zwitserland
Het Zwitserse lid Fastenhopfer neemt deel aan een jaarlijkse oecumenische Lenten-campagne met andere organisaties, die dit jaar als slogan heeft: "Cultivez la Vie". De campagne legt uit hoe Zwitserse investeringen de teelt van palmolie in Indonesië financieren, wat gedwongen verplaatsingen en het verdwijnen van bouwland en kostbare bossen veroorzaakt.

OEK NEULAND gruen RGB f Fastenhopfer

 

 

 

 

KOO, Oostenrijk
In Oostenrijk lanceren drie leden van KOO Lenten-campagnes. De bisdommen van St.Poelten en Eisenstadt roepen beide hun leden op om hun solidariteit te leven door te vasten ter ondersteuning van gemeenschappen in het Zuiden en de Katholieke vrouwenbeweging vraagt ​​zijn aanhangers om solidariteit te tonen met vrouwen die obstakels overwinnen om hun levensomstandigheden te verbeteren. Solidariteit kan levens veranderen!

Verenigd handen, Spanje
In zijn 58th Lenten-campagne richt Manos Unidas zich op voedselverspilling en honger in de wereld. De slogan luidt dat de wereld niet meer voedsel nodig heeft, maar dat meer mensen zich inzetten voor het beëindigen van deze "paradox van overvloed". Het vraagt ​​dat steun wordt verleend aan de 800 miljoen mensen in de wereld die nog steeds het fundamentele recht op voedsel wordt ontzegd, en zich te verbinden tot het elimineren van voedselverspilling.

cabecera58 ManosUnidas

 

 

 

 


Misereor, Duitsland
“De wereld zit vol met goede ideeën. Laat ze groeien. ”Met deze slogan vestigt de campagne van Misereor Lenten de aandacht op het feit dat mensen zichzelf en anderen kunnen helpen als hun goede ideeën en benaderingen worden erkend en ondersteund. Projecten in Burkina Faso laten zien hoe voedsel, voeding en middelen van bestaan ​​kunnen worden beheerd, zelfs in periodes van droogte, door innovatieve methoden en lokale kennis.

Lenten campagne misereor 2017

 

 

 

 

 

 

 

SCIAF, Schotland
Dit jaar belicht SCIAF's populaire WEE BOX-activiteit landbouwinitiatieven in Zambia die levens verbeteren. Naast het verzamelen van donaties met de WEE BOX, worden supporters aangemoedigd om een ​​campagnekaart te ondertekenen waarin het Schotse parlement wordt gevraagd om de overgang naar schone energie te ondersteunen.

SCIAF

 

 

 

 

 

 

 

Trócaire, Ierland
De campagne van Trócaire vervoert zijn aanhangers naar Honduras, een van 's werelds meest kwetsbare landen voor klimaatverandering en natuurrampen, om te voelen hoe het is om in constante angst voor stormen en overstromingen te leven. Het onderstreept hoe de armste gemeenschappen de ergste gevolgen ondervinden van overstromingen, droogtes, hongersnood of conflicten. De campagne profileert ook verschillende vrijwilligers en supporters van Trócaire uit heel Ierland.

Trocaire

Andere CIDSE-leden die geen Lenten-campagnes voeren, maar die andere spannende lopende projecten hebben, zijn: Erko (Slowakije), FOCSIV (Italië) en FEC (Portugal). De Centre of Concern (VS) biedt ook aan Lenten reflecties door Dr. Megan McKenna als onderdeel van het Education for Justice-project.

 

 

Deel deze inhoud op sociale media