Samen lopen we voor verandering, naar een duurzame en ecologische transitie - CIDSE

Samen lopen we voor verandering, op weg naar een duurzame en ecologische transitie

© Margarida Alvim / FEC

Van 9 - 13 mei 2017 brengen Change for the Planet - Care for the People, FEC en Casa Velha bijna 100 supporters samen op een duurzaam zomerkamp in Portugal om na te denken en samen te werken aan een diepgaande verschuiving in onze praktijken naar rechtvaardiger en duurzame levensstijlen.

Geïnspireerd door de encycliek Laudato Si 'en zijn oproep tot een diepgaande transformatie, een ecologische bekering die mens en planeet op de eerste plaats 'Laudato Si' in Actiekamp ' zal een plaats van samenkomst, multiculturele en intergenerationele uitwisseling en reflectie zijn over de noodzaak om verder te gaan dan onze huidige modellen van consumptie en productie en naar meer rechtvaardige en duurzame manieren van leven, waarbij het belang wordt benadrukt om actoren te worden van de verandering die we willen zien in onze samenlevingen.

Delen, leren en oefenen in hoe te leven in een gemeenschap, bewust worden van de uitdagingen waar we voor staan ​​en de veranderingen die we kunnen brengen en samen een alternatief verhaal vormen dat de noodzakelijke culturele verschuiving kan ondersteunen, zullen de kern vormen van de activiteiten tijdens deze duurzaam zomerkamp. Het kamp zal plaatsvinden in Vale Travesso, Ourem, Portugal van 9-11 mei en zal leiden tot een 'Walk for Change' naar Fatima, een pelgrimstocht in het kader van het bezoek van paus Franciscus op 12-13 mei.

Verschillende CIDSE lidorganisaties en partners van de Verandering voor de planeet - Zorg voor de mensen's campagne zal bij deze bijeenkomst vertegenwoordigd worden door een internationale groep supporters. Ze komen uit het Verenigd Koninkrijk /CAFOD, Slowakije /Erko, Spanje /Verenigd handen, België /Broederlijk Delen, Canada /Ontwikkeling en vrede, MIJARC Europa en IMCS Pax Romana en zullen zich bij hun Portugese collega's in Casa Velha voegen voor 3 dagen van collectief werk en uitwisselingen rond hun eigen initiatieven voor duurzaam leven in hun land.

Deze ervaring wordt begin juli gevolgd door een ander soortgelijk kamp in België en geleid door Broederlijk Delen, waar de reflectie en mogelijke acties worden voortgezet.

  • Voor meer informatie bezoek de Loop voor verandering website. Je kan ook download het programma van het kamp hieronder.
  • Zie hier een toolkit gids om het meeste uit deze geweldige ervaring te halen.
  • Ter voorbereiding, laat u inspireren door de Verhalen van verandering serie over duurzame productie en consumptie van voedsel.

Contagiar

Bezoek onze #Together4Change blog!

Neem voor meer informatie contact op met Margarida Alvim (margarida.alvim@fecongd.org) of Chiara Martinelli (Martinelli@cidse.org)

ScheduleSustainableCampLSINACTION.docx

Deel deze inhoud op sociale media