Verandering in daden omzetten in een kamp voor duurzame levensstijlen geïnspireerd door Laudato Si '- CIDSE

Verandering in daden omzetten in een kamp voor duurzame levensstijlen geïnspireerd door Laudato Si '

© FEC

Brussel, mei 8th, 2017 - Van mei 9th tot 13th zullen aanhangers van de lidorganisaties van CIDSE in Portugal bijeenkomen om uit de eerste hand de ecologische conversie te ervaren die wordt gevraagd in Paus Franciscus 'encycliek Laudato Si'.

De transformerende reis van de deelnemers zal worden afgesloten met een "Walk for Change" naar Fatima, waar paus Franciscus aanwezig zal zijn om de 100e verjaardag van het Maria-heiligdom te vieren.

Het kamp wordt georganiseerd als onderdeel van de Verandering voor de planeet - Zorg voor de mensen campagne in samenwerking met het Portugese lid van CIDSE FEC - Fundação Fé en Cooperação. Deelnemers verblijven in Casa Velha, een spiritueel en ecologisch centrum in Portugal, waar ze de kans krijgen om te delen en na te denken over de overgang naar rechtvaardige en duurzame modellen van consumptie en productie, en concrete manieren om duurzamer te leven in praktijk te brengen .

"Het Laudato Si 'Action Camp is bedoeld als een eenvoudige, gedeelde en duurzame woonervaring die drie dagen zal duren. Als gastorganisatie is het doel van FEC om mensen uit verschillende contexten te verzamelen en daarmee het publieke bewustzijn te vergroten, deel te nemen aan mobilisatie-activiteiten en te laten zien dat het mogelijk is om de wereld waarin we leven te transformeren, zodat [onze planeet] echt een gemeenschappelijk thuis wordt , waar iedereen een plek heeft en waar we allemaal verantwoordelijk voor zijn“, Zei Margarida Alvim, projectcoördinator bij FEC.

Deelnemers uit België /Broederlijk Delen, Verenigd Koningkrijk/CAFOD, Canada /Ontwikkeling en vrede, Slowakije /Erko, Spanje /Verenigd handen, evenals leden van IMCS Pax Romana, sluit zich aan bij FEC-vrijwilligers in Casa Velha voor drie dagen van collectief werk en uitwisselingen over initiatieven voor duurzaam leven.
De ervaring eindigt met een 18 km-wandeling naar Fatima op mei 12th om paus Franciscus te horen spreken ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de visioenen van de Maagd Maria in Fatima.

Nadien zullen de deelnemers worden aangemoedigd om in contact te blijven als een manier om bij te dragen aan het opbouwen van een internationaal netwerk van mensen die zich inzetten voor de veranderingen die nodig zijn om voor onze planeet te zorgen en een rechtvaardige wereld te creëren, en om actie te ondernemen in hun thuisland.

Het kamp zal begin juli worden gevolgd door een soortgelijk kamp dat wordt georganiseerd door CIDSE's Belgisch Vlaams lid Broederlijk Delen en dat ook tot doel heeft individuen te inspireren om duurzamer te leven en een wereldwijde gemeenschap van actoren voor verandering te bevorderen.
De ervaringen van deelnemers worden gedeeld op een blog, op sociale media en op de CIDSE-website. Zorg ervoor dat je hun reis van transformatie volgt!

Houd er rekening mee dat CIDSE aanwezig zal zijn in Fatima op 12-13 mei 2017.

Voor meer informatie of interviews:
Kelly Di Domenico, media- en communicatieofficier
didomenico@cidse.org
Tel: + 32 (0) 2 282 40 73
Cel: + 32 (0) 4 91 39 54 75

Deel deze inhoud op sociale media