CIDSE maakt winnaars bekend van de internationale fotowedstrijd "Inspire Change" 2017 - CIDSE

CIDSE maakt winnaars bekend van de internationale fotowedstrijd "Inspire Change" 2017

Brussel, 17 mei 2017 - De winnaars van de eerste internationale fotowedstrijd van CIDSE Inspireer verandering door uw lens, gelanceerd onder de Verandering voor de planeet - Zorg voor de mensen campagne over duurzame levensstijlen geselecteerd.

 

Professionele en niet-professionele deelnemers werden uitgenodigd om foto's in te dienen die mensgestuurde initiatieven in de duurzame consumptie en productie van voedsel en energie portretteerden. Deze fotowedstrijd, die in februari werd gelanceerd, was bedoeld om burgers te betrekken bij het inspireren van betekenisvolle verhalen over duurzame levensstijlen en de overgang naar eerlijkere en duurzamere systemen op een creatieve manier.

“Zoals de foto's van de deelnemers van deze fotowedstrijd laten zien, vinden hier en over de hele wereld al alternatieven voor eerlijkere samenlevingen en duurzamere manieren van leven plaats. Ze weerspiegelen de kracht en creativiteit die mensen en gemeenschappen hebben om de verandering te bewerkstelligen die onze samenlevingen hard nodig hebben. Ik geloof dat deze fotowedstrijd is gebouwd op deze creativiteit om dergelijke initiatieven zichtbaar te maken en anderen te inspireren om actie te ondernemen. Ik wil de winnaars feliciteren met hun inspiratie. ”  Lieve Herijgers, directeur Broederlijk Delen en jurylid van deze fotowedstrijd.

De eerste prijswinnaars van CIDSE's eerste internationale fotowedstrijd zijn geselecteerd uit meer dan 100 inzendingen:

• Voor de niet-professionele categorie: Sébastien Pins (België), met een foto die de relevantie van de bijenteelt voor toekomstige generaties weergeeft.
• Voor de professionele categorie: Arthur Roessle (Brazilië), met een foto van het werk van een biologische koffieboer in Brazilië.

De winnaars worden uitgenodigd om deel te nemen aan een prijsuitreiking, gevolgd door een paneldiscussie over openbaar beleid dat door burgers gestuurde duurzame initiatieven kan ondersteunen. Het evenement vindt plaats in het Europees Economisch en Sociaal Comité in Brussel op Juni 12, 2017. Het evenement markeert ook de opening van een tentoonstelling met de winnende foto-inzendingen en een selectie van internationale inzendingen die een maand lang worden gehouden in La Chapelle de la Resurrection in Brussel.

De tweede en derde plaats tweede per categorie zijn:

Voor de niet-professionele categorie
• Priscilla Rodrigues (Brazilië)
• David Costa (Canada)

Voor de professionele categorie
• Mohamad Rakibul Hasan (Bangladesh)
• Ahmad Al-Bazz (Palestijnse gebieden).

De winnende foto's werden gekozen door een jury op hoog niveau, waaronder Lieve Herijgers, directeur van Broederlijk Delen en vertegenwoordiger van CIDSE; Philippe Lamberts, Europarlementslid Europees Groenen; Olivier de Schutter, voormalig VN-rapporteur voor het recht op voedsel en co-voorzitter van IPES-Food; Michelle Rogers, gerenommeerd milieukunstenaar; en Ron Haviv, internationaal geprezen professionele fotograaf. De evaluatie van de foto's was gebaseerd op de sterkte van het geportretteerde verhaal, de kwaliteit en authenticiteit van de inhoud. Hieronder staan ​​de winnende foto's en de nummer twee voor elke categorie.

Informatie over de fotowedstrijd kan worden bekeken op: https://www.cidse.org/articles/rethinking-development/photocompetition.html 

Je kunt de winnende foto's en een selectie van de beste inzendingen hieronder bekijken! 

Voor meer informatie of interviews:
Angela Ocampo, assistent communicatie en campagnes
ocampo@cidse.org
Tel: + 32 (0) 2 230 15 01
Cel: + 32 (0) 473 71 58 89

...

Deel deze inhoud op sociale media