Meer dan 250 niet-gouvernementele organisaties lanceren een alternatieve visie voor Europa - CIDSE
Persbericht

Meer dan 250 niet-gouvernementele organisaties lanceren een alternatieve visie voor Europa

Meer dan 250 niet-gouvernementele organisaties uit heel Europa, waaronder CIDSE, hebben een alternatieve visie vrijgegeven voor een meer democratisch, rechtvaardig en duurzaam Europa.


VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE

BRUSSEL, juni 21, 2017 - Bedoeld om het debat over de toekomstige richting van Europa te beïnvloeden, Scenario 6 is een document dat een alternatieve visie presenteert over hoe Europa eruit kan zien en wordt onderschreven door organisaties die een groot aantal kwesties van algemeen belang vertegenwoordigen, waaronder arbeidsrechten, cultuur, ontwikkeling, milieu, gezondheid, gendergelijkheid, jeugd en antidiscriminatiegroepen.

Het komt deze week voor op een top van EU-leiders met de belangrijkste kwesties voor de toekomst van Europa op de agenda, waaronder migratie, veiligheid, banen en Brexit. Deze week markeert ook het eenjarig jubileum van de stemming van het VK om de Europese Unie te verlaten (23 juni), die vragen over de toekomst van Europa op de politieke agenda zette.

De visie beschrijft een toekomst voor Europa, waarin 'duurzaamheid centraal staat in het Europese project', en de EU zich richt op 'democratie en participatie, sociale en ecologische rechtvaardigheid, solidariteit en duurzaamheid, respect voor de rechtsstaat en mens rechten zowel binnen Europa als over de hele wereld ”.

De organisaties stellen dit toekomstscenario voor als alternatief voor voorstellen van Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, waaronder vijf 'Future of Europe'-scenario's waarover de lidstaten momenteel worden geraadpleegd met de eerste conclusies aan het einde van de jaar.

 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Kelly Di Domenico, media- en communicatieofficier, CIDSE
E-mail: didomenico (at) cidse.org
Mobiel: + 32 (0) 491 39 54 75, T: + 32 (0) 2 282 40 73

 

ScenarioZ6ZCSOs.pdf

Deel deze inhoud op sociale media