Samen voor verandering: ideeën uitwisselen voor een duurzame en eerlijke transitie - CIDSE

Samen voor verandering: ideeën uitwisselen voor een duurzame en eerlijke transitie

In het late voorjaar en de zomer van 2017 kwam een ​​groep jonge vrijwilligers van CIDSE-lidorganisaties samen in Portugal en België om hands-on de diepgaande transformatie te delen, te leren en te ervaren waar we toe opgeroepen zijn naar meer rechtvaardige en duurzame manieren van leven, in harmonie met natuur en respect voor het levensonderhoud van mensen. Hieronder hun verhalen en reflecties uit de kampen!

 

 

 

Van de 9-11 mei, onder leiding van FEC, rond 25 jonge supporters van CIDSE-lidorganisaties en partners van de campagne Change for the Planet - Care for the People, bracht een intense week door in de prachtige en vredige erfgoedboerderij Casa Velha. Ze komen uit het Verenigd Koninkrijk /CAFOD, Canada /Ontwikkeling en vrede, Slowakije /Erko, Spanje /Verenigd handen en IMCS Pax Romana. De boerderij bood een gunstige ruimte om te delen, te leren, bewust te worden van de uitdagingen waar we voor staan ​​en de veranderingen die we kunnen brengen, als actoren bij het samen vormen van alternatieven voor een eerlijker, meer bewuste en duurzame manier van leven, het aanpakken van klimaatverandering, voedselonzekerheid en overconsumptie. De bijeenkomst werd afgesloten met een "Walk for Change" naar Fatima, een bedevaart om paus Franciscus te ontmoeten in de context van zijn bezoek op 12-13 mei.

> Klik hier om de foto's van het Duurzame kamp in Casa Velha te bekijken

Aan het begin van de zomer, in België, bezocht een groep CAFOD-supporters de 'Wereldkamp 2017”, Een jaarlijks kamp geopend voor jonge volwassenen, gezinnen en kinderen onder leiding van Broederlijk Delen. Het kamp is bedoeld om mensen de gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten en te bespreken wat er in onze wereld gebeurt, waarbij elk jaar aandacht wordt besteed aan één onderwerp. Het thema van dit jaar - Buen Vivir - onderzocht het belang van het herkennen en voeden van een harmonieuze relatie tussen mensen en hun omgeving, eenvoudig leven en nadenken over hoe die verandering op individueel, maatschappelijk en politiek niveau tot stand kan worden gebracht. De supporters brachten een intensieve dag door met luisteren naar een lokale biologische boer, kookten samen, leerden hoe ze materialen opnieuw moesten gebruiken en opknappen en eenvoudiger moesten leven.

 

Hieronder staan ​​enkele reflecties van de deelnemers aan de duurzame kampen:

> Ga naar het blog #Together4Change.

 

Het cultiveren

 

1. Stap 1 op weg naar een duurzamere levensstijl: nadenken over het voedsel dat we eten

     Door Kelly Di Domenico

     > Ontdek het artikel 

 

 

 

Selina Hunt

 

2. Opleiden voor het verbond tussen de mensheid en het milieu

   Door Selina Hunt, een vrijwilliger bij Development and Peace

   > Ontdek het artikel 

 

 

 

 

Foto 10 05 2017 07 43 30

 

3. Een potentieel voor het goede!

   Door Maria Sebastianpillai, vrijwilliger bij Development and Peace  

   > Ontdek het artikel

 

 

 

 

Verbond

 

4. Een verbond tussen mens en natuur

   Door Maria Sebastianpillai, vrijwilliger bij Development and Peace

   > Ontdek het artikel

 

 

 

veranderingen

 

5. Kleine veranderingen maken een verschil

    Door Laura Gascón, een vrijwilliger bij Manos Unidas

  > Ontdek het artikel 

 

 

 

Foto 11 05 2017 11 04 58

 

6. Eerste stappen naar ontworteling

   Door Lucia Buj Vicente, een vrijwilliger bij Manos Unidas

  > Ontdek het artikel

 

 

 

 

casa velha

 

7. CAFOD vrijwilligers zien Laudato Si 'tot leven gebracht in Portugal

    Door Sandra Iheanacho, vrijwilliger bij CAFOD

    > Ontdek het artikel

 

 

 

JM

 

8. Duurzame verhalen, een fotoreportage

    Door Jason Meehan, een vrijwilliger bij CAFOD

    > Ontdek het artikel

 

 

 

 

wereldkamp_bd

 

9. Een ecologische conversie

   Door Julia Corcoran, vrijwilliger bij CAFOD

   > Ontdek het artikel

 

 

 

wereldkamp_bd_2

 

10. Klimaatverandering op nationaal en internationaal niveau

     Door Kate Eastmond, een vrijwilliger bij CAFOD

     > Ontdek het artikel

 

 

 

Neem deel aan het online gesprek door de campagne te volgen op Facebook en Twitter, door de hashtags #Change4Planet. Wij willen ook jouw verhaal horen! Deel uw mening en reflecties met ons over hoe u een eerlijke en duurzame manier van leven verandert en adopteert. 

Ga naar het blog #Together4Change 

 

Deel deze inhoud op sociale media