CIDSE op het Agroecology Europe Forum dit najaar - CIDSE
The Telegraph

CIDSE op het Agroecology Europe Forum dit najaar

The Telegraph

Deze maand, van 25 - 27 oktober, neemt CIDSE deel aan het Eerste Agroecology Europe Forum, dat wordt gehouden in Lyon, Frankrijk.

Agroecology Europe is een vereniging die tot doel heeft agro-ecologie te bevorderen en bruggen te slaan tussen boeren, sociale bewegingen, het maatschappelijk middenveld, beleidsmakers, academici, andere actoren in de voedingssector en de bredere samenleving. Gedurende twee en een halve dag zullen deelnemers aan het forum kennis, standpunten en ervaringen met betrekking tot het concept en de praktijk van agro-ecologie delen, waarbij ze kijken naar uitdagingen zoals klimaat- en milieukwesties, sociale transformatie, verwachtingen van consumenten en burgers, terwijl ze wegen ontwerpen voor verdere bevorderen, innoveren, kennisuitwisseling bevorderen en beleidsaanbevelingen formuleren die agro-ecologie tot bloei kunnen brengen en ondersteunen.

 

 

In de context van het werk dat CIDSE uitvoert om voedselsoevereiniteit en klimaatrechtvaardigheid aan te pakken, is agro-ecologie geïdentificeerd als een belangrijke pijler van een rechtvaardiger en duurzamer voedselsysteem en een omvattende oplossing voor de klimaat- en voedselcrisis / uitdagingen. Voortbouwend op de ervaringen en het werk dat tot nu toe is gedaan door boeren, sociale bewegingen, maatschappelijke organisaties, academici en andere actoren over de hele wereld om het concept agro-ecologie te ontwikkelen, is CIDSE bezig geweest met het verduidelijken van wat agro-ecologie betekent en hoe het eruit ziet via een reeks principes op basis van bewijs uit de grond.

Verduidelijking van het concept van agro-ecologie zou coöptatiepogingen en misbruik van de term door indieners van de huidige status-quo belemmeren, wat zou bijdragen tot het debat over agro-ecologie en versterking van sociale bewegingen en gelijkgestemde organisaties in de strijd tegen valse oplossingen. Het is ook bedoeld om het werk van CIDSE op verschillende niveaus - belangenbehartiging, programma, campagnes - te verdiepen en te versterken om de dialoog bijeen te roepen, de huidige praktijken te beoordelen en alternatief beleid te bevorderen.

CIDSE zal aanwezig zijn op het Forum met de workshop "Exploring Agroecology Principles". In een wereldcafé-stijl zal de workshop gericht zijn op het bespreken, confronteren van standpunten en het delen van ervaringen uit het noorden en zuiden van de wereld en het verdiepen van sleutelelementen van de principes, langs verschillende dimensies van duurzaamheid, waaronder de relatie tussen agro-ecologie en sociale rechtvaardigheid, gendergelijkheid, klimaatbestendigheid, jeugd op het platteland en economische levensvatbaarheid.

De workshop wordt mede georganiseerd en gefaciliteerd door de CIDSE-lidorganisaties die deelnemen aan het thematische werk Klimaat en Landbouw en zal tellen met sprekers van partners met verschillende achtergronden en werkgebieden, met name de Red Nacional de Agricultura Bekend (Colombia), La Via Campesina, Urgenci (Frankrijk), Het centrum voor agro-ecologie, water en veerkracht (Conventry University, VK) en MIJARC Wereld.

 

• Ga voor meer informatie naar de Agroecology Europe Forum website en raadpleeg het programma!

Klik hier. voor meer informatie over het CIDSE-evenement.

 Contact: François Delvaux (delvaux (at) cidse.org

 

Deel deze inhoud op sociale media