Gelijkheid en de ambitie-ratel - Op weg naar een zinvolle faciliterende dialoog van 2018 - CIDSE

Equity and the ambitie ratchet - Op weg naar een zinvolle facilitaire dialoog van 2018

Civil Society Review-rapport, november 2017

Ter gelegenheid van de COP23 in Bonn zijn sociale bewegingen, milieu- en ontwikkelings-NGO's, vakbonden, geloof en andere maatschappelijke organisaties, waaronder CIDSE, samengekomen om de klimaatverbintenissen (NDC's) te beoordelen die via het VN-klimaat op tafel zijn gelegd onderhandelingen. Bekijk de bevindingen in dit nieuwe rapport, goedgekeurd door meer dan 120-organisaties over de hele wereld *.

“In overeenstemming met wat paus Franciscus definieert als de“ ecologische schuld ”, moeten rijke landen hun deel van de openbare klimaatfinanciering leveren om de opwarming te beperken tot 1.5 ° C. Dit is het minste wat ze kunnen doen voor de meest getroffen door klimaatverandering om een ​​koolstofarm ontwikkelingstraject te beginnen. Voor CIDSE moet deze inspanning worden gekoppeld aan een systemische maatschappelijke transformatie, waarbij duurzame manieren van leven worden omarmd en gendergelijkheid wordt bevorderd. '

Giulia Bondi, officier voor klimaatrechtvaardigheid en energie, CIDSE

 

Dit artikel is een update van het rapport gepubliceerd in 2015 'Fair Shares: een CSO Equity Review van de INDC'.

* De volledige lijst met ondertekenaars is te vinden op: www.civilsocietyreview.org/groups2017

EN-Equity and the Ambition Ratchet Report Nov 2017

Deel deze inhoud op sociale media