Klimaatactie voor het algemeen belang - CIDSE
Pixabay.com

Klimaatactie voor het algemeen belang

Pixabay.com

Weerspiegeling van de principes van Laudato Si 'in onze transformatieve reactie op de klimaatcrisis, CIDSE, november 2017 (Beschikbaar in EN - PT)

Paus Franciscus 'encycliek Laudato Si ' - op Care for Our Common Home is baanbrekend en blijft diep ingebed in de katholieke traditie. Het heeft geleid tot een ruim en diep begrip van de klimaatcrisis en de sociale crisis waarmee het onlosmakelijk met elkaar is verweven. Een encycliek vormt het morele onderwijsdocument van het hoogste niveau van een paus, en Laudato Si ' (LS) is de eerste die wordt uitgegeven rond het thema milieu en de kwestie stevig verankert in de context van sociale rechtvaardigheid

Dit rapport is bedoeld om overheden en andere belanghebbenden te helpen nadenken over hoe zij moeten reageren op de uitdaging van klimaatverandering in het licht van Laudato Si ' en breder katholiek sociaal onderwijs. Het geeft richtlijnen over hoe de aanpak van klimaatverandering ook de onderliggende problemen van aantasting van het milieu, armoede en ongelijkheid kan aanpakken. De richtlijnen in dit rapport stellen leden van de wereldwijde katholieke familie in staat om zich in te laten met de klimaatplannen van hun regeringen en de principes van te helpen aanpassen Laudato Si '. Een samenvatting van dit artikel is ook beschikbaar.

De krant wordt officieel gelanceerd tijdens een side-event tijdens COP23 in Bonn op 15 november 2017. Zie folder in bijlage

 

Contact: Jean Letitia Saldanha, Senior Adviseur (Saldanha (at) cidse.org)

EN-Klimaatactie voor het algemeen belang
EN-Klimaatactie voor het algemeen belang Samenvatting
EN-Flyer side event COP23
PT-Ação climática para o bem comum

Deel deze inhoud op sociale media