Lent 2018: open je hart en doe mee - CIDSE
BD

Lent 2018: open je hart en doe mee

Nu de Lenten-periode begint, zijn we geroepen om te vertragen en wat tijd te nemen om na te denken, zowel naar binnen als naar de gemeenschap om ons heen. In zijn boodschap voor het seizoen nodigde paus Franciscus mensen uit om hun enthousiasme voor hun geloof te hernieuwen en de gevoelens van naastenliefde in hun hart nieuw leven in te blazen. Veel van de leden van CIDSE voeren in hun land Lenten-campagnes over honger, vrede, levenskwaliteit, transformatie, solidariteit, en ze bieden verschillende mogelijkheden om na te denken en te engageren.

Broederlijk Delen, België, richt zijn campagne op honger in Oeganda. De campagne geeft aan dat we, om hongergerelateerde problemen op te lossen, af moeten stappen van de grootschalige, exportgerichte manier waarop we nu wereldwijd voedsel produceren en duurzame manieren om voedsel te produceren en consumeren omarmen.

BD
Entraide et Fraternité, België, voert een campagne over de rol van vrouwen in de landbouw, met name in Congo en Burundi. De campagne suggereert dat familiale landbouw en agro-ecologie de manier is om honger te bestrijden en nieuwe economische kansen voor boerenvrouwen te introduceren.

EF

CAFOD, England & Wales, heeft een uitgeleend beroep tegen ondervoeding in Zimbabwe gelanceerd.

CAFOD 2
CCFD-Terre Solidaire, Frankrijk, heeft een oproep tot solidariteit gelanceerd om onze verschillen te omarmen.

CCFD
Ontwikkeling en vrede, Canada, nodigt ons uit om 'Together for Peace' te komen en dialoog te bevorderen als de primaire manier om vrede op te bouwen.

DP
Fastenopfer, Zwitserland, neemt deel aan een jaarlijkse oecumenische Lenten-campagne die dit jaar op de transitie is gericht en die het idee bevordert dat koersverandering essentieel is als de mensheid van plan is op een diepgaande en duurzame manier te reageren op de ecologische, klimatologische en sociaal-economische uitdagingen van vandaag.

Capture FO
Verenigd handen met de campagne “Comparte lo que importa” voltooit zijn driejarige engagement op het gebied van hongerbestrijding en richt dit jaar zich in het bijzonder op het bevorderen van initiatieven die toegang tot voedsel voor menselijke consumptie mogelijk maken in plaats van economisch voordeel, het bevorderen van ecologisch duurzame productiesystemen en het voorkomen van voedselverspilling .

MU
Maryknoll, VS, ter herdenking van de 50e verjaardag van de moord op Dr. Martin Luther King, Jr., biedt reflecties, vragen, gebeden en acties voor het seizoen op basis van de evangelie-lezing van elke week en de zes principes van geweldloosheid.

Misereor (Duitsland) en Partage.lu (Luxemburg) richten hun campagnes op de kwaliteit van leven in India. Ze moedigen reflecties aan over wat we samen kunnen doen om meer en meer mensen in staat te stellen een fatsoenlijk en goed leven te leiden.

Misereor
SCIAF, Schotland, lanceerde een geleende oproep om hun werk in Afrika, Azië en Latijns-Amerika te ondersteunen.

Trócaire, Ierland, richt zijn campagne op de familie Koroma in Freetown, Sierra Leone, die werd getroffen door recente aardverschuivingen in hun gebied.

Trocaire

Momenteel geen Lenten-campagne maar vele andere inspirerende activiteiten zijn de andere CIDSE-leden: Centre of Concern (Verenigde Staten), Cordaid (Nederland), Erko (Slowakije), FEC (Portugal), Focsiv (Italië), KOO (Oostenrijk).

Deel deze inhoud op sociale media