Machtsmisbruik tegen verdedigers van mensenrechten, territoria en het milieu - CIDSE

Machtsmisbruik tegen verdedigers van mensenrechten, gebieden en het milieu

Een rapport over extractivisme en rechten in Andeslanden door APRODEH, Broederlijk Delen, Colectivo de Abogados, CEDHU en CEDIB, maart 2018

Deze publicatie is een bijdrage aan discussies over de bescherming van milieu-mensenrechtenactivisten in de context van winningsindustrieën; het stelt aanbevelingen voor aan staten, de particuliere sector en de internationale gemeenschap.

Het rapport maakt deel uit van het project 'Ons land en onze natuur verdedigen is ons recht', dat gericht is op het versterken van de individuele en collectieve capaciteiten van mensenrechtenactivisten op milieugebied van lokale gemeenschappen en sociale organisaties in vier Andeslanden (Bolivia, Colombia, Ecuador, Peru), in regio's met de negatieve gevolgen van winningsindustrieën en energieprojecten en werd gelanceerd op a paneldiscussie in het Europees Parlement op 20 maart 2018.

 

Het volledige rapport is alleen beschikbaar in het Spaans. Er is een Engelse samenvatting beschikbaar.
Ook alleen beschikbaar in het Nederlands: an opiniestuk van Wies Willems genaamd “Wat doet Europa voor de veiligheid van activisten in Latijns-Amerika?” ("Wat doet Europa voor de veiligheid van activisten in Latijns-Amerika?"

 

Neem voor meer informatie contact op met: Wies Willems, Policy Officer Natural Resources, Broederlijk Delen (wies.willems (at) broederlijkdelen.be)

Broederlijk Delen is de Belgische Nederlandstalige ledenorganisatie van CIDSE.

 

ES-BD Informe Extractivismo y Derechos en la región Andina
NL-BD Samenvatting Extractivisme en rechten in de Andesregio

Deel deze inhoud op sociale media