Hier leest u hoe u van 2018 een jaar van klimaatsucces kunt maken - CIDSE

Zo kunt u van 2018 een jaar van klimaatsucces maken

Het is tijd om ons samen voor te bereiden om er een revolutionair jaar voor klimaatactie van te maken.

Sinds de publicatie van Laudato Si 'bijna exact 3 jaar geleden is het duidelijk dat het handelen op klimaatverandering een morele plicht is. 2018 wordt cruciaal voor het klimaat, aangezien de 24e Conferentie van de partijen (COP24) naar verwachting implementatie-instrumenten voor de Overeenkomst van Parijs zal opleveren. Toch suggereren rapporten van de Bonn Climate Change Conference in mei een blokkering die de voortgang zou kunnen vertragen.

Er zijn veel kansen om dit jaar op het klimaat in te spelen. Wij nodigen u uit voor een gezamenlijk webinar waar CIDSE en Global Catholic Climate Movement, onze partners en bondgenoten onze komende zomerkampen over duurzame levensstijlen, marsen en mobilisaties zullen presenteren. Als je een klimaatactivist bent met een lokaal initiatief die wil brainstormen en mogelijke synergieën wil vormen, is dit het moment om lid te worden van een beweging. Ook zullen vertegenwoordigers van Manos Unidas en FEC aanwezig zijn. Ze hebben bewezen ervaring in het organiseren van groepen in het veld om vooruitgang en betrokkenheid bij het klimaat te eisen. We verwachten ook de aanwezigheid van de toegewijde vrijwilligers die deze partners al hebben verzameld voor verandering.

Het leveren van de instrumenten die nodig zijn om de Overeenkomst van Parijs ten uitvoer te leggen, zal de grootste uitdaging zijn wanneer landen elkaar in december in COP24 in Polen ontmoeten. Laten we duidelijk maken dat het klimaat niet langer kan wachten, en wij ook niet.

Webinar details
Klik hier om te registreren.
Platform: Zoom
Tijd: 28 / 6 / 2018 om 5PM CET
Breng: je passie, creativiteit en toewijding aan een betere wereld

Deel deze inhoud op sociale media