Terwijl je bidt ... beweeg je voeten! Vind de kracht om jezelf te versterken en de wereld te veranderen. - CIDSE

Terwijl je bidt ... beweeg je voeten! Vind de kracht om jezelf te machtigen en de wereld te veranderen.

Sterke en sierlijke vrouwen die we zouden moeten bewonderen, zijn niet zo geworden omdat de dingen zijn gelukt. Ze zijn op die manier gekomen, omdat dingen fout zijn gegaan en ze hebben het afgehandeld. Ze behandelden het op duizend verschillende manieren, op duizend verschillende dagen, maar ze behandelden het. Die vrouwen zijn superhelden!

Waarom zeg ik dat? Omdat de houding van sommige mensen soms zo verkeerd is; het graaft zo diep en kan schadelijk zijn. Maar dit wordt kracht en geeft je vorm, en dit is wat mij overkwam!

Als jonge volwassene werd ik diep nieuwsgierig en wilde ik geen genoegen nemen met routine en eentonigheid, ik droomde er altijd van om te slagen en stereotypen te doorbreken van vrouwen die onvoldoende representatie krijgen.

Ik ben Zeinab Arteil, een Libanees geschoolde vrouw, maar raad eens ?! Ik draag een sluier! Ik begon deze sluier te dragen op de leeftijd van 9.

Toen ik opgroeide, groeiden de beperkingen met mij mee, waardoor mijn ambities en dromen werden belast, totdat ik het stereotype van de moslimvrouw bleek te zijn, die vanwege haar sluier als inferieur aan anderen werd beschouwd!

Ik verborg me altijd voor het uiterlijk van mensen die ik tegenkwam! Ik gaf altijd veel om hoe anderen me zien en vroeg me af of ze me zouden accepteren.

Welke indruk zou ik hun nalaten? Zouden ze me als een geschoolde vrouw zien of zouden ze alleen de sluier zien die ik draag en hun eigen beeld schetsen over het meisje erachter?

In het begin was mijn sluier een obstakel voor mijn vooruitgang.

Toen ik begon te werken, was het zo moeilijk om werkgevers te overtuigen dat een overdekte vrouw net zo efficiënt kon zijn als de onbedekte. Het was helemaal niet gemakkelijk om mensen ervan te overtuigen dat een sluier alleen een stuk stof is dat het haar bedekt, maar niet de hersenen. Op sommige punten duwde dit alles mij ertoe een stap terug te doen en te ontslaan; maar in mijn gedachten zei ik altijd dat het een vergissing was om te denken dat mijn intellect, hersenkracht en hele zenuwstelsel niet goed konden werken, alleen omdat mijn haar niet wordt getoond!

Het kostte me een hele reis om me dichter bij mijn uiteindelijke doel te krijgen, omdat het opbouwen van eigenwaarde zo moeilijk kan zijn, hoewel de moeite waard is!

Er waren tijden dat ik wilde stoppen mezelf die traditionele oosterse vrouw te laten zijn die haar man volgt en zich houdt aan de regels die de maatschappij haar oplegt; Ik worstelde om mezelf te bewijzen als een actief lid van de samenleving en een spoor achter te laten waardoor mijn sluier een deel van mijn identiteit werd.

Tegenwoordig identificeer ik mezelf liever niet als een gesluierde vrouw, maar als Zeinab, een facilitator, een culturele operator. Ik draag een sluier waarmee ik door de landen beweeg, ik werk in kunsttheater, muziek, dans, ik ontmoet heel verschillende mensen, artiesten, activisten en ik weet overal waar ik ga, ik kan het verschil maken; Ik weet dat ik diversiteit breng in de groep waar ik deel van uitmaak, en dat alles vanwege de investering die ik in mezelf heb gedaan!

Hoe? Ik laat mensen het onbekende deel van het verhaal ontdekken! Ik laat ze beseffen en getuigen van wat een geschoolde vrouw zou kunnen doen, hoe ze er ook uitziet, en dat vooroordeel is een gemiste kans om je kennis en omgeving te verrijken.

Wat in mezelf investeren was een prestatie die niet zo gemakkelijk te bereiken was! Familiebeperkingen, maatschappelijke obstakels, last van het huwelijk, echtscheiding ... vertraagden mijn komst.

Vandaag de dag kan ik zeggen dat ik erin geslaagd ben mezelf te onderscheiden met mijn uiterlijk en kleding; hoewel het een religieuze eigenschap is, blijft het toch heel persoonlijk en heeft het nooit invloed op mijn persoonlijke relaties, sociale relaties of mijn professionele vaardigheden.

Ik moet toegeven dat ik er alleen in geslaagd ben toen ik besloot deze stereotypen te breken als een vrouw, als een moeder en als een gesluierde vrouw.

Bij het oversteken van mijn carrièrepad, heb ik dit geleerd:
Je carrière komt niet van buitenaf! Maatschappij, religie, milieu verdwijnen voor je eigen wil. Ik moest veel opofferen en veel riskeren! Ik ben altijd de vrouw en moeder thuis; dit zou nooit veranderen, maar ik veranderde de omgeving;
In mijn leven waren er veel keerpunten die ik nooit had verwacht, en achter elke succesvolle vrouw zit een stam van andere succesvolle vrouwen die haar tegenhoudt! Elke vrouw die mijn succes ondersteunde, heeft me geholpen die verandering te maken!

Bij deze gelegenheid zou ik alle vrouwen willen vragen elkaar te steunen, want alleen door elkaar te steunen kunnen we sterker zijn en een verandering aanbrengen.

Vandaag kan ik met trots zeggen dat ik een rolmodel ben voor veel jonge meisjes in mijn land en in mijn samenleving; Ik werk eraan om een ​​betere leider te worden en we zijn allemaal leiders! Degenen die niet altijd excuses vinden ...

Vandaag kan ik zeggen dat mijn vader, die in het verleden altijd weigerde dat zijn dochter alleen naar het buitenland reist of werkt, trots is op wie ik nu ben geworden! Mijn man, die vroeger werd gemanipuleerd door de omringende en conservatieve omgeving, bleek een grote steun.

Vandaag geloof ik dat ieder van ons een ander effect kan hebben en elke draai uniek is! We moeten beginnen te denken dat empowerment van meisjes door hen hun rechten te laten realiseren geen last meer is voor hun gezin.

Kijk naar Malala, ze kreeg de kracht van haar eigen denken en ze koos ervoor om haar stem te gebruiken en ze slaagde erin haar basisrecht te verwerven: onderwijs!

Dit is hoe we niet alleen vrouwen, maar ook generaties machtigen, en ik bedoel mannen en vrouwen van alle toekomstige generaties!

Vandaag is het beste resultaat van wat ik werd mijn zoon. Ik zie mijn succes in zijn manier van denken in zijn benaderingen in zijn dromen en ben er zeker van dat ik een man opvoed die de empowerment van vrouwen en gendergelijkheid zal ondersteunen om succesvolle samenlevingen op te bouwen.

Vrouwen vormen meer dan de helft van de wereldbevolking en het potentieel, mijn doel en onze plicht vandaag is om meisjes en vrouwen te mobiliseren om hun waarden als leiders te zien en hen te ondersteunen in deze inspanningen door middel van educatieve kunst en cultuur. Om hun stemmen te horen, hoe verschillend ze ook zijn; om te investeren in hun vaardigheden en kwalificaties; opkomen voor wat juist is!

Ik had een grote kans op verandering, maar er zijn veel andere vrouwen die wachten om de macht te krijgen om de wereld te veranderen, dus laten we hun stem laten horen!

Op dat moment zullen samenlevingen de omvang van onze acties realiseren en het idee van wat mogelijk is hervormen!

Mijn conclusie voor dit verhaal is dat er niets mis is met hopen, bidden en het universum vragen je het leven te geven waar je echt van houdt.

Maar terwijl je bidt ... beweeg je voeten! Gebed zonder actie zal je niet vooruit helpen. Alleen U heeft de macht om uw volgende stap te beslissen!

Maak gebruik van wat je hebt om je omgeving te veranderen!

Over de auteur:

zeinab kleinZeinab Arteil, een gecertificeerde professionele bemiddelaar sinds 2011, is houder van een masterdiploma in informatie- en communicatiestudies (2009) en een bachelordiploma in vreemde talen (2006) van de Saint Joseph University - Beiroet. Mevrouw Arteil zal haar tweede master volgen, getiteld Arab Master's in Human Rights and Democracy (ARMA 2018-2019), een regionaal programma gefinancierd door de Europese Unie in samenwerking met Saint Joseph University of Beirut en verschillende andere nationale universiteiten in Rabat, Amman. Tunis, Palestina en Egypte. Mevrouw Arteil nam deel aan vele facilitatiesessies en forums met MedCulture in Rabat, Casablanca, Tunis en Amman en was MedCulture's gastspreker tijdens de European Development Days 2018 in Brussel. Als Culturele Operator is Zeinab geselecteerd uit 15 facilitators om culturele workshops en bijeenkomsten te organiseren in Tunesië met het Tfanen-project. Meer dan drie jaar leidde mevrouw Arteil alle activiteiten van MARCH (Libanese NGO's), voornamelijk gerelateerd aan vredesopbouw, conflictoplossing en empowerment van jongeren, en vertegenwoordigde MARCH op de bijeenkomst van de EuroMed Women Foundation in Barcelona als een van de 12 regionale organisaties, voor succesvolle praktijken in belangenbehartiging en beleidsdialoog.

Deel deze inhoud op sociale media