Regionaal rapport van schending van mensenrechten in het Amazonegebied - CIDSE

Regionaal rapport van schending van de mensenrechten in het Amazonegebied

Weefnetwerken van verzet en strijd in Colombia, Brazilië, Ecuador, Peru en Bolivia. Een rapport van REPAM - Panamazonian Ecclesial Network - gepubliceerd met de steun van Caritas Spain, MISEREOR, Adveniat; CAFOD en andere solidariteitspartners. September 2018 (beschikbaar in EN - ES - GE)

Dit document is een samenvatting van het regionale rapport over mensenrechtenschendingen in het Amazonegebied. Het verzamelt 13-gevallen van systematische schending van de mensenrechten van verschillende inheemse volkeren, plattelands- en boerengemeenschappen in Colombia, Brazilië, Ecuador, Peru en Bolivia. De strijd van deze gemeenschappen om een ​​fatsoenlijk leven te bereiken en voor het gemeenschappelijke huis te zorgen, is lang, pijnlijk en frustrerend geweest. Dankzij de steun van de betrokken organisaties, gelieerd en gerelateerd aan het Panamazonian Ecclesial Network (REPAM), is het echter mogelijk geworden om hun eisen en voorstellen te verzamelen en naar de top te brengen om respect voor hun rechten en waardigheid als mens te claimen .

EN-REPAM regionaal rapport van schending van de mensenrechten in het Amazonegebied
ES-REPAM Informe regionale de kwetsación de derechos humanos en la Panamazonía
GE-REPAM Regionalbericht über Menschenrechtsverletzungen im Amazonasgebiet

Deel deze inhoud op sociale media