Energie om te veranderen - CIDSE
© CIDSE

Energie om te veranderen

© CIDSE

Een aanstaande documentaire van CIDSE over duurzame energie voor de mens en de planeet

Na de release van 'Verhalen van verandering”(2017), een documentaire van CIDSE's campagne“ Change for the Planet - Care for the People ”over mensen die de manier veranderen waarop ze voedsel eten en produceren, de nieuwe documentaire“ Energy to Change ”zal in december worden gelanceerd.

De manier waarop mensen energie produceren en er toegang toe hebben, is een cruciaal aspect van het leven van iedereen en een ander belangrijk aandachtspunt van de campagne van CIDSE over duurzame levensstijlen. De kwestie van energie is inderdaad een kwestie van duurzaamheid: we kunnen bewust keuzes maken die prioriteit geven aan het respect van onze planeet. Tegelijkertijd is energie ook gerelateerd aan goed bestuur, mensenrechten, armoede en gendergelijkheid. Denken aan energie betekent dit allemaal goed in gedachten houden en dat is een uitdaging!

De zilveren voering is dat alternatieven voor een betere relatie met energie bestaan ​​en floreren over de hele wereld. Ze worden uitgevoerd door de mensen. Vrouwen en mannen nemen initiatieven, zijn creatief en moedig om hun toegang tot energie te verbeteren, schonere energie consumeren, hun land verdedigen tegen controversiële megaprojecten, hun middelen delen met anderen om de efficiëntie te verbeteren, activisten worden voor betere toegang tot energie voor iedereen, kerken openen voor innovaties en reflecties over hoe we als gemeenschap duurzamer kunnen leven.

De hoofdrolspelers van de documentaire komen uit België, Brazilië, DR Congo, Kenia, Portugal en Zwitserland en zullen ons meenemen op een reis van hoop, strijd, prestatie en ambitie. Ze zijn verenigd door hun wil om over te schakelen naar duurzame productie en consumptie van energie - door hun “Energy to Change”!

  • Fr. Herman, een Belgische priester die een ecologische kerk runt
  • Alessandra, een Braziliaanse 'krijger' van de rivier Tapajos, verdedigt haar land tegen een megadamproject
  • De Kanyabayonga-gemeenschap in DR Congo krijgt zijn energievoorziening dankzij een kleine waterkrachtcentrale gebouwd door dorpelingen
  • Lucy & Monika, Keniaanse verpleegsters die werken in een kliniek in Kenia die op zonne-energie werkt
  • Francisco, een Portugese activist voor duurzame energie
  • Stefan, Frida en hun kinderen, woonachtig in een co-housing project dat draait op schone energie
Teasers - Energie om te veranderen
CIDSE
Deel deze inhoud op sociale media