Is de EU-steun voor energie in ontwikkelingslanden volledig in overeenstemming met haar doelstellingen op het gebied van klimaat en duurzame ontwikkeling? - CIDSE
Geres en Fototala King Massassy

Is de EU-steun voor energie in ontwikkelingslanden volledig in overeenstemming met haar doelstellingen op het gebied van klimaat en duurzame ontwikkeling?

Geres en Fototala King Massassy

CIDSE, CAFOD, Geres, Hivos-beleidsbriefing, maart 2019

Gezien de urgentie om zowel de klimaatcrisis aan te pakken als de duurzame ontwikkelingsdoelen te halen, is het van vitaal belang om te begrijpen hoeveel internationale energiesteun de EU momenteel biedt, waar en voor welke bronnen en stadia van levering.

In 2018 heeft CIDSE het Overseas Development Institute (ODI) de opdracht gegeven om institutionele EU-steun voor uitbetaalde energie tussen 2010 en 2016 te analyseren, inclusief ODA en andere officiële ondersteuning via de Europese Investeringsbank (EIB).

In deze beleidsbriefing doen CIDSE samen met CAFOD, GERES en HIVOS een reeks aanbevelingen om ervoor te zorgen dat de energiehulp van de EU in ontwikkelingslanden in overeenstemming is met haar beleidsverplichtingen, als input voor discussies over de nieuwe meerjarige financiële framework (MFF) voor 2021-27.

Contact: Giulia Bondi, Climate Justice and Energy Officer, CIDSE (bondi (at) cidse.org)

NL-Is de EU-steun voor energie in ontwikkelingslanden volledig afgestemd op haar doelstellingen op het gebied van klimaat en duurzame ontwikkeling?
EN-Pies en Grafieken Energy Briefing
EN-opmerking over methodologie

Deel deze inhoud op sociale media