The Fair Times - Het maatschappelijk middenveld lanceert een campagne waarin de volgende leden van het Europees Parlement worden opgeroepen om Europa tegen 2024 duurzaam en eerlijk te maken - CIDSE

The Fair Times - Het maatschappelijk middenveld lanceert een campagne waarin de volgende leden van het Europees Parlement worden opgeroepen om Europa tegen 2024 duurzaam en eerlijk te maken

Vijf Europese en internationale netwerken van het maatschappelijk middenveld hebben hun krachten gebundeld en opgeroepen tot een eerlijke en duurzame Europese consumptie- en productieagenda met een campagne voorafgaand aan de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Vijf Europese en internationale maatschappelijke netwerken hebben hun krachten gebundeld en opgeroepen tot een eerlijke en duurzame Europese consumptie- en productieagenda 'The Fair Times ' campagne voorafgaand aan de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Sergi Corbalán, uitvoerend directeur van het Fair Trade Advocacy Office (FTAO) zei: “We wilden een campagne starten die een gemeenschap van gelijkgestemde netwerken samenbracht om met één stem op te roepen voor een transformatieve EU-agenda voor duurzame consumptie en productie die dient zowel mens als planeet. "

Samen met de FTAO, die de belangenbehartiging van de wereldwijde Fair Trade-beweging op EU-niveau leidt, IFOAM EU (Europese overkoepelende organisatie voor biologisch voedsel en landbouw), CIDSE (Internationale familie van katholieke organisaties voor sociale rechtvaardigheid), RIPESS-Europe (RIPESS Europe is de Europese netwerk voor de bevordering van sociale solidariteitseconomie) en ECOLISE (Europees netwerk voor vanuit de gemeenschap geleide initiatieven op het gebied van duurzaamheid en klimaatverandering) vertegenwoordigen hun respectieve bewegingen via een campagne die een beetje anders is dan normaal.

De coalitie heeft een kwestie van opgesteld 'The Fair Times'; een fictieve krant opgesteld in 2024, het einde van de volgende zittingsperiode van het Europees Parlement. De krant staat vol met voorbeelden van wat kan worden bereikt als transformatief beleid wordt aangenomen en uitgevoerd door de EU. Deze campagnetool hoopt kandidaten te inspireren om zich ertoe te verbinden actie te ondernemen als ze worden gekozen. Het rapporteert over een reeks onderwerpen; van biologische landbouw tot ethische financiering, vanuit de gemeenschap geleide initiatieven tot duurzame overheidsopdrachten. Er wordt gesproken over het aanpakken van machtsevenwicht in toeleveringsketens, het bevorderen van sociale solidariteitsbedrijven en de noodzaak van dringende maatregelen tegen uitputting van hulpbronnen, de achteruitgang van de biodiversiteit en meer.

Corbalán voegde toe namens de campagnepartners: “De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn een beslissend moment waarop burgers en het maatschappelijk middenveld hun stem kunnen laten horen door te stemmen en belangrijke kwesties naar voren te brengen, zoals duurzame consumptie en productie. Door het bevorderen van goede praktijken die in gemeenschappen in heel Europa gaande zijn en waarbij wordt opgeroepen tot een stimulerende beleidsomgeving op EU-niveau, hopen we dat deze campagne kandidaten zal motiveren om de impact van onze huidige productie- en consumptiepatronen te begrijpen en hoe ze, als ze worden gekozen, een enorme verschil in het besluitvormingsproces van de EU. "

 

Neem voor meer informatie contact op met Ffion Storer Jones, communicatieassistent bij de FTAO op brussels@fairtrade-advocacy.org of + 32 (0) 2 543 19 23.

Opmerkingen aan redactie

  • 'The Fair Times' campagne is mogelijk dankzij de steun van de bovengenoemde partnernetwerken en van de 'Trade Fair Live Fair'Door de EG gefinancierd project in het kader van het EU-ontwikkelingseducatie- en bewustmakingsprogramma.
  • Ga naar voor meer informatie over het Fair Trade Advocacy Office www.fairtrade-advocacy.org
  • Bezoek voor meer informatie over IFOAM-EU www.ifoam-eu.org
  • Ga naar voor meer informatie over CIDSE www.cidse.org
  • Ga naar voor meer informatie over RIPESS www.ripess.eu
  • Bezoek voor meer informatie over ECOLISE www.ecolise.eu

Persbericht 'The Fair Times'-campagne lancering (EN)

Deel deze inhoud op sociale media