Latijns-Amerikaanse bisschoppen verheffen hun stem voor de Amazone - CIDSE

Latijns-Amerikaanse bisschoppen verheffen hun stem voor de Amazone

23 augustus 2019

De bisschoppen in Latijns-Amerika hebben de regeringen van het Amazonegebied, de Verenigde Naties en de internationale gemeenschap opgeroepen "serieuze maatregelen te nemen om de long van de wereld te redden". 

Bisschoppen in Latijns-Amerika hebben de regeringen van het Amazonegebied, de Verenigde Naties en de internationale gemeenschap opgeroepen om "serieuze maatregelen te nemen om de long van de wereld te redden" terwijl duizenden branden het Amazone-regenwoud in Brazilië blijven verwoesten.

In een verklaring van gisteren, op 22 augustus door het bestuur van CELAM, het coördinerende orgaan van de Latijns-Amerikaanse bisschoppenconferenties, benadrukken de bisschoppen de planetaire betekenis van de Amazone en 'de ernst van deze tragedie, waarvan de impact niet alleen lokaal is, of zelfs regionaal, maar planetair van schaal ”.

De oproep, getiteld "We verheffen onze stem voor de Amazone", is ondertekend door CELAM-president Miguel Cabral, aartsbisschop van Trujillo, Peru, en de twee vice-presidenten, kardinaal Odilo Scherer, aartsbisschop van São Paulo, Brazilië, en kardinaal Leopoldo José Brenes, aartsbisschop van Managua, Nicaragua.

De bisschoppen wijzen op het belang en de transcendentie van de branden in de context van de Synode van komende oktober over de Amazone. “De hoop van de nabijgelegen synode voor de Amazone, bijeengeroepen door paus Franciscus, verandert in diep verdriet vanwege deze enorme natuurlijke tragedie. Aan onze inheemse broeders die in dat geliefde regenwoud leven, drukken wij onze nabijheid uit en verenigen onze stemmen met de uwe om de wereld om solidariteit en onmiddellijke aandacht voor deze verwoesting te schreeuwen ”.

We delen de volledige verklaringen hieronder:

Deel deze inhoud op sociale media