Al Marsad doet een beroep op vn-experts - CIDSE

Al Marsad doet een beroep op VN-experts

Het Arabische mensenrechtencentrum in Golan Heights (Al-Marsad), in coalitie met 15-organisaties, waaronder CIDSE, heeft ingediend een noodoproep aan de Working Group on Business and Human Rights en verschillende experts van de Verenigde Naties die eisten dat ze onmiddellijk tussenbeide kwamen om de mensenrechten in de bezette Syrische Golan te beschermen en Al-Marsad en zijn werknemers te beschermen tegen aanvallen op hun mensenrechtenwerk.

Het beroep volgt op het indienen van een juridische klacht door Energix Renewable Energies tegen Al-Marsad. Deze rechtszaak is de eerste keer dat een Israëlische entiteit heeft geprobeerd de toespraak en acties van een mensenrechtenorganisatie onder de Israëlische antiboycotwet te onderdrukken, waardoor een gevaarlijk precedent wordt geschapen.

Deel deze inhoud op sociale media