CIDSE-bijdrage aan de 5e sessie van het bindende VN-verdrag - CIDSE

CIDSE-bijdrage aan de 5e zitting van het bindende verdrag van de VN

De 5e zitting van de Open-Ended Intergovernmental Working Group on Transnational Corporations and Other Business Enterprises with Respect to Human Rights vindt plaats in Genève van 14 tot 18 oktober. Dit is een beslissend moment voor het proces om een ​​VN-verdrag vorm te geven dat waarde kan toevoegen aan wereldwijde inspanningen om negatieve gevolgen voor de mensenrechten van zakelijke activiteiten te voorkomen en om toegang tot de rechter te bieden aan getroffen mensen en gemeenschappen. Net als de voorgaande jaren zal een CIDSE-delegatie aanwezig zijn in Genève met partnerorganisaties. De CIDSE-bijdrage aan het herzien ontwerp van de open gouvernementele werkgroep zal de basis vormen voor hun lobbyactiviteiten.

Case studies

Bezoek aan de slachtoffers van de instorting van de Sarmarco-dam, Brumadinho, Brazilië door mevrouw Bruno-Marie Duffé,
Secretaris van het Dicastery for Promoting Integral Human Development. (Credit: Iglesias y Mineria)
"Breathless- Fighting the Global Asbestos Industry", een film van Daniel Lambo over het Belgische bedrijf ETEX / Eternit in India.

"Een bloedrode hemel: Branden laten een miljoen Indonesiërs naar adem happen"- Bosbranden die in heel Indonesië branden, hebben ademhalingsproblemen veroorzaakt voor bijna een miljoen mensen", New York Times, 25 september 2019

Deel deze inhoud op sociale media