Video's: stop ISDS en steun het bindend verdrag - CIDSE

Video's: stop ISDS en steun het bindend verdrag

Activisten verbinden de puntjes om straffeloosheid van bedrijven te stoppen. In dezelfde week dat de Verdrag Alliantie van het maatschappelijk middenveld lidorganisaties beïnvloedt vertegenwoordigers van de VN-Mensenrechtenraad om bij te dragen aan een bindend verdrag voor bedrijven en mensenrechten, activisten voeren een week lang acties uit Beslechting van geschillen tussen investeerders en staten (ISDS). CIDSE heeft drie geanimeerde video's geproduceerd om deze juridische concepten aan het publiek uit te leggen en de punten tussen ISDS en het bindend verdrag te verbinden - in 6 talen.

ISDS (geschillenbeslechting tussen investeerders en staten)

Bekijk de ISDS-video in Spaans, Italiaans, Frans, Nederlands en Duits.

Het VERDRAG over bedrijven en mensenrechten

Bekijk de Verdragsvideo in Spaans, Italiaans, Frans, Nederlands en Duits.

Verbind de stippen: stop ISDS en steun het Verdrag

Bekijk de video die de puntjes verbindt Spaans, Italiaans, Frans, Nederlands en Duits.

Download hier alle video's

Deel deze inhoud op sociale media