TOOLKIT VAN JOURNALISTEN OVER DUURZAME LEVENSSTIJLEN met inspiraties, schrijftips en visuele ideeën - CIDSE

JOURNALISTEN TOOLKIT OVER DUURZAME LEVENSSTIJLEN met inspiraties, schrijftips en visuele ideeën

Deze toolkit is voor alle journalisten en communicators die het onderwerp van duurzame levensstijl willen benaderen en verdiepen. Om hen van hulpmiddelen te voorzien om over deze kwesties te rapporteren, organiseerde CIDSE een webinar van journalisten in november 2018 samen met de Wereldwijde katholieke klimaatbeweging en Climate Tracker.

Dit document bezoekt en rapporteert de interventies van de sprekers van het webinar en voegt extra bronnen toe. Men kan advies vinden van mensen die in het veld werken en hun perspectief deelden over het vinden van de meest boeiende verhalen, deze visueel vertegenwoordigen en contact opnemen met de redactie. Bovendien hebben professionele communicatoren hun ervaring gedeeld over hoe ze met een breed publiek over duurzame levensstijlen kunnen praten, hoe ze hun aandacht kunnen trekken en het bewustzijn vergroten. We hopen dat u dit nuttig zult vinden.

De toolkit is ontwikkeld door CIDSE in het kader van de campagne voor duurzame levensstijlen “Change for the Planet - Care for the People'En werd officieel gelanceerd in Rome tijdens een paneldebat met journalisten en experts  in Rome op 16 oktober 2019.


Deel deze inhoud op sociale media