AANBEVELINGEN AAN DE EU-AU INZAKE VOEDINGSSYSTEMEN - CIDSE

AANBEVELINGEN AAN DE EU-AU OVER VOEDINGSSYSTEMEN

De derde AU-EU-ministeriële landbouwconferentie vond plaats in juni 3. In de aangenomen verklaring en het bijbehorende actieplan zijn verschillende positieve toezeggingen gedaan. De verbintenis kan familieboeren, jongeren en vrouwen ten goede komen, en erkent territoriale voedselsystemen, agro-ecologie en agroforestry als geldige benaderingen om de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG's) en de Overeenkomst van Parijs te verwezenlijken, meerwaarde te creëren in agrovoedingsketens en te bestrijden armoede en honger.

Toch gaat de verklaring niet in op de noodzaak om handel en concurrentie te reguleren. De oproep aan Afrikaanse landen om de continentale vrijhandel te operationaliseren, zou andere verplichtingen in de aanbeveling kunnen ondermijnen.

Lees meer in onze officiële aanbevelingen met andere Afrikaanse en Europese maatschappelijke organisaties.

Deel deze inhoud op sociale media