Bisschoppenverklaring: meer dan ooit hebben we verplichte zorgvuldigheid in de toeleveringsketen nodig - CIDSE

Verklaring van de bisschoppen: meer dan ooit hebben we verplichte zorgvuldigheid in de toeleveringsketen nodig

“Meer dan ooit hebben we verplichte zorgvuldigheid in de toeleveringsketen nodig om bedrijfsmisbruik te stoppen en wereldwijde solidariteit te garanderen. ”Met deze verklaring roepen meer dan 110 bisschoppen op tot solidariteit onder alle leden van onze menselijke familie en stellen ze dat zonder de juiste wetgeving transnationale bedrijven niet kunnen worden belet om belastingontduiking te plegen, mensenrechten te schenden, arbeidswetten te overtreden en hele ecosystemen te vernietigen. De bisschoppen beweren dat in het licht van het mislukte vrijwillige karakter, verplichte wetgeving om transnationale ondernemingen te reguleren de enige wetgevende optie is om gemeenschappen te beschermen en de onderlinge verbondenheid van onze menselijke natuur te vieren.

De verklaring, inclusief de volledige lijst van ondertekenaars, kan hieronder worden gedownload in het Engels, Duits, Spaans, Frankrijk, Italië, Portugees. De verklaring van de bisschoppen blijft openstaan ​​om nog meer handtekeningen te verzamelen, vooral in de aanloop naar de volgende onderhandelingsronde over een juridisch bindend instrument voor zaken en mensenrechten bij de Verenigde Naties, dit jaar gaat de zesde sessie in.

Contact: Valentina Pavarotti, communicatiemanager, pavarotti [at] cidse.org

Foto tegoed: Ucheke / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Deel deze inhoud op sociale media