Raak onze woordvoerder, Kone Massa - CIDSE niet aan

Raak onze woordvoerder, Kone Massa, niet aan

Verklaring ter ondersteuning van Malinese mensenrechtenverdediger, Kone Massa, woordvoerder van de Global Convergence of Land and Water Struggles - West Africa.

Op 22 juni 2020 werd Kone Massa, woordvoerder van de Global Convergence of Land and Water Struggles - West Africa (GCLWS WA), het doelwit van een aanval. Zijn huis werd vernield en geplunderd in aanwezigheid van zijn kinderen door mensen met een kap, gekleed in militaire uniformen en met vuurwapens.

CIDSE voegt zich bij de vele stemmen die verontwaardigd zijn over deze schokkende aanval op Kone Massa en zijn familie en veroordeelt deze barbaarse daad krachtig. We betuigen onze solidariteit met Kone Massa en zijn familie, en met alle activisten die worden gecriminaliseerd in het kader van hun werk ter verdediging van de mensenrechten.

Lees de gezamenlijke verklaring van actoren, organisaties, bewegingen en netwerken van maatschappelijke organisaties op nationaal en internationaal niveau, mede ondertekend door CIDSE, waarin de Malinese regering wordt opgeroepen alle maatregelen te nemen die nodig zijn om de veiligheid van mensenrechtenverdedigers, met name Massa en zijn familie.


Persconferentie met Massa Kone, 25 juni 2020 (opname beschikbaar in FR only)

The Global Convergence of Land and Water Struggles - West Africa is een partnerorganisatie van CIDSE.

Deel deze inhoud op sociale media