Laudato Si 'Week 2021 met kardinalen, katholieke leiders, wereldberoemde sprekers en auteurs - CIDSE

Laudato Si 'Week 2021 met kardinalen, katholieke leiders, wereldberoemde sprekers en auteurs

Vaticaanse experts over Laudato Si 'onder sprekers tijdens de viering van 16-25 mei

Laudato Si 'Week 2021 zal een gevarieerde line-up van katholieke leiders van over de hele wereld bevatten, evenals wereldberoemde sprekers en auteurs, terwijl 's werelds 1.3 miljard katholieken samenkomen om het einde van het speciale jubileumjaar van Laudato Si later deze maand te vieren.

Door middel van live dialogen en met de Geest vervulde gesprekken, zal de 10-daagse viering de grote vooruitgang benadrukken die katholieken hebben geboekt bij het tot leven brengen van Laudato Si 'en de gelovigen overal inspireren om verdere actie te plannen voorafgaand aan de VN Biodiversiteitsconferentie (COP15), de 26e VN-klimaatconferentie (COP26) en het komende decennium.

Paus Franciscus nodigt alle katholieken uit om deel te nemen aan de vreugdevolle viering, die samenvalt met de zesde verjaardag (24 mei) waarop Zijne Heiligheid klaar was met het schrijven van de encycliek.

Het thema van de week is: "want we weten dat dingen kunnen veranderen" (Laudato Si '13), en de dialogen en evenementen van de week zullen die hoop over de hele wereld zaaien.

Voor Fr. Joshtrom Kureethadam, coördinator van ecologie en creatie bij het Dicasterie ter bevordering van integrale menselijke ontwikkeling, “de Laudato Si 'Week opende het speciale Laudato Si' jaar en zal het nu afsluiten. Laten we deze week het prachtige geschenk van Laudato Si 'vieren en het in praktijk brengen. "

De week begint met een cruciale Laudato Si 'Dialoog over hoe alle katholieken verandering kunnen bewerkstelligen voorafgaand aan COP15 en COP26. Een van de belangrijkste experts van het Vaticaan op het gebied van Laudato Si ', Fr. Augusto Zampini, zal deelnemen aan het gesprek, samen met stemmen uit het Amazonegebied en Zuid-Afrika, dat wordt gemodereerd door Christine Allen, de directeur van het Catholic Agency for Overseas Development (CAFOD).

Halverwege de week zal Zijne Eminentie Kardinaal Jean-Claude Hollerich, de voorzitter van de Commissie van de Bisschoppenconferenties van de Europese Unie (COMECE), deelnemen aan een dialoog over de economie en hoe katholieke instellingen overal een veerkrachtiger toekomst kunnen opbouwen door zich te committeren aan desinvestering.

In het cruciale gesprek zullen ook Bill McKibben, de bestsellerauteur en medeoprichter van de milieuadvocatiegroep 350.org van de New York Times, en Jeni Miller, uitvoerend directeur van de Global Climate and Health Alliance, aan de orde komen.

Paus Franciscus roept alle katholieken op om een ​​ecologische bekering te ondergaan, en de Laudato Si 'Dialogue van donderdag zal getuigenissen laten zien van religieuze leiders in landen over de hele wereld, inclusief degenen die zijn verwoest door de COVID-19-pandemie, zoals India, de VS. de Filippijnen of Latijns-Amerika.

Josianne Gauthier, secretaris-generaal van CIDSE zegt: “Bij CIDSE, terwijl we Laudato Si 'vieren en de voortdurende inzet van duizenden mensen en gemeenschappen over de hele wereld om ons gemeenschappelijke huis te beschermen, onthouden we ook dat we moeten blijven streven naar een rechtvaardiger en gelijkwaardige planeet waar onze gedeelde mondiale uitdagingen worden aangegaan in een geest van solidariteit. In deze context moeten de rijkste en machtigste landen die het meest consumeren en profiteren, hun verantwoordelijkheid nemen als reactie op de klimaatcrisis. " 

"Hoop zaaien voor de planeet" zal worden geleid door zuster Sheila Kinsey van de Franciscan Sisters Daughters of the Sacred Hearts of Jesus and Mary, en Alberto Parise van de Comboni Missionarissen van het Hart van Jezus.

Op 24 mei zal Zijne Eminentie Kardinaal Peter KA Turkson, prefect van het Dicasterium van het Vaticaan ter bevordering van de integrale menselijke ontwikkeling, deelnemen aan een discussie over de vooruitgang die de wereldwijde Kerk heeft geboekt bij het verschaffen van toegang tot veilig drinkwater voor onze meest kwetsbare zusters en broeders. rond de wereld.

De week zal ook de transformerende impact van Laudato Si op mondiaal onderwijs, een “Songs for Creation” -festival, een wereldwijde actiedag en de lancering van het Laudato Si 'Action Platform demonstreren. Een compleet en gedetailleerd schema voor Laudato Si 'Week 2021 is te vinden op LaudatoSiWeek.org.

Alle wereldwijde evenementen worden gelijktijdig vertaald in het Engels, Spaans, Italiaans, Portugees, Pools en Frans.

Lokaal worden katholieken aangemoedigd om soortgelijke kansen te leiden, waaronder duurzaamheidsevenementen en gebedsbijeenkomsten, en om hun gemeenschap te helpen inspireren door hun evenement te registreren op LaudatoSiWeek.org, waar ze gratis bronnen en tips kunnen downloaden voor het succesvol organiseren van een evenement.

“In een tijd waarin de kreet van de aarde en de kreet van de armen steeds intenser worden, is Laudato Si 'Week een perfecte gelegenheid om voor ons gemeenschappelijke huis te zorgen. De klok tikt. Iedereen is uitgenodigd en nodig om deel te nemen aan de viering en de actie, via lokale activiteiten, online evenementen en meer. " geeft Tomás Insua aan, uitvoerend directeur van de wereldwijde katholieke klimaatbeweging.

Het speciale jubileumjaar van Laudato Si 'werd afgelopen mei door het Vaticaan gelanceerd, aan het einde van de Laudato Si' Week 2020, die de vijfde verjaardag van de encycliek herdacht.

Laudato Si 'Week 2021 wordt gesponsord door de Vaticaanse Dicasterie ter bevordering van integrale menselijke ontwikkeling en gefaciliteerd door de wereldwijde katholieke klimaatbeweging in samenwerking met RENOVA +, Caritas Internationalis, CIDSE, International Union Superiors General, Union of Superiors General, Society of Jesus, the General bureau voor gerechtigheid, vrede en integriteit van de schepping van de Orde van de Franciscaner Broeders, en in samenwerking met tientallen katholieke partners.Meer informatie is te vinden op LaudatoSiWeek.org.

Deel deze inhoud op sociale media