COP26: Urgentie, transformatie en actie - CIDSE

COP26: Urgentie, transformatie en actie


#CIDSEatCOP26
CIDSE was aanwezig in Glasgow met een delegatie van lidorganisaties en geassocieerde partners, waaronder CAFOD/Engeland & Wales, CCFD-Terre Solidaire/Frankrijk, Cordaid/Nederland, Fastenopfer/Zwitserland, KOO/Oostenrijk, Misereor/Duitsland, SCIAF/Schotland, Trócaire. CIDSE werkte ook nauw samen met andere partners en bondgenoten van de katholieke kerk en over de hele wereld.

LAATSTE NIEUWS!
- COP26 mist de kans om echt ambitieuze actie en transformatie te realiseren, CIDSE-persbericht, 13 november ( EN / FR)
- Binnen COP26: Interview met Lydia Machaka, CIDSE Climate Justice and Energy Officer
- Hoe gaan de onderhandelingen over de klimaatambitie? Interview met Anika Schroeder, beleidsmedewerker klimaatverandering Misereor
- De onduidelijke definitie van op de natuur gebaseerde oplossingen maakt het mogelijk om valse en gevaarlijke oplossingen te promoten, Interview met Myrto Tilianaki, CCFD-Terre Solidaire Food Sovereignty and Climate Officer

ONZE PRIORITEITEN VOOR ADVOCAAT

  1. Verhoog de urgentie om ambitieuze emissiereducties te bereiken om het temperatuurdoel van 1.5 ° C te halen, geleid door wetenschap, rechtvaardigheid en rechtvaardigheid.
  2. Bevorder een rechtvaardige overgang naar hernieuwbare energiesystemen en verhoog de toegang tot energie, en promoot agro-ecologie als een van de belangrijkste pijlers van voedselsoevereiniteit en klimaatrechtvaardigheid om de temperatuurdoelstelling van het Akkoord van Parijs te halen.
  3. Vergroot de voorziening en toegang tot financiering voor mitigatie, aanpassing en veerkracht van klimaatverandering, evenals verlies en schade in ontwikkelingslanden door ontwikkelde landen verantwoordelijk te houden voor hun beloften op het gebied van klimaatfinanciering.


ACTIVITEITEN
WO 3 november

– Side event: “Rivers of Peace: de rechten van de natuur, behoud van biodiversiteit en vredesopbouw in Chocó, Colombia”. Co-sponsors: Universiteit van Glasgow, SCIAF en ABColombia. Hunter Halls, Hoofdgebouw, Universiteit van Glasgow, Glasgow G12 8QQ, 5:30-7:30 uur GMT. Bekijk het side-event live op YouTube!!!

DO 4 november
– Side-event: “Klimaatfinanciering transformeren om samenlevingen radicaal te transformeren: het geval van financiering door het Groene Klimaatfonds”. Co-sponsors: CIDSE, Misereor, CAWG, CECOEDECON, Ecojesuit, KOO, Maryknoll Sisters, Vermont University. Scottish Event Campus (SEC), Blue Zone, Multimedia Studio 2, 1:15-2:30 GMT. !!! Bekijk het side-event live op YouTube !!!


– Side event: “Inheemse volkeren van de Amazone en klimaatverandering: bedreigingen en nieuwe energieoplossingen in inheemse gebieden”. Mede gesponsord door Fastenopfer. Groene Zone. 4:5-30:5 GMT / 6:30-XNUMX:XNUMX CET. Bekijk het side-event live op YouTube !!!

– Side event: “Gewoon transitie in voedsel en landbouw: van lokaal naar mondiaal”. Medesponsors: SCIAF en Nourish. Scotland's Climate Ambition Zone (buiten COP), Orangebox Gallery, 6:00-7:30 GMT. (alleen op uitnodiging)

ZA 6 november
- Maart: Wereldwijde actiedag voor het klimaat. Verzamelen: Kelvingrove Park, Stewart Memorial Fountain, Glasgow G3 6BY, 11 uur GMT gevolgd door rally om 30 uur GMT
- Lancering van CIDSE Change for the Planet, Care for the People-documentaire "De toekomst ligt bij de jeugd”, 6.30 uur GMT / 7.30 uur CET. Klik op deze link om met ons mee te doen. PERSBERICHT.


ZO 7 november
– COP26 Internationale mis georganiseerd door de bisschoppenconferentie van Schotland. St Aloysiuskerk, 25 Rose Street, Garnethill, Glasgow, G3 6RE. 1 uur GMT. Registratie verplicht.

DI 9 november
- Wereldwijde vergadering over de Amazone en de klimaatcrisis, Centrum voor Hedendaagse Kunst, Sauchiehall St 350, Glasgow G2 3JD, 14:00 GMT. Register HIER. Online deelname, inschrijven HIER. (8 uur Ecuador, Colombia en Peru; 00 uur Bolivia, Guyana en Venezuela; 9 uur Brazilië-Sao Paolo, Frans Guyana en Suriname).


– Webinar: “Live update vanuit Glasgow”. Organisator: CAFOD. 8-9 PM GMT


WO 10 november
Online debat: "Katholieken op COP26". Organisator: Laudato Si-beweging. 18.00-20.00 GMT. Sprekers: Dr. Carmody Grey, Durham University; Dr. Franziska Kohlt, Universiteit van York; Bisschop John Arnold, bisschop van Salford, Engeland en Wales; Dr. Lorna Gold, FaithInvest/Laudato Si-beweging; Lydia Machaka, CIDSE en Fr. Eduardo Agosta, lid van de Karmelietenorde. Meer informatie en inschrijven HIER. online kijken in EN - ES - IT - PT.


DO 11 november
Side event: “Een eerlijke race naar netto nul; opschaling van eerlijke, inclusieve en gendergerichte vrijwillige koolstofmarkten". Sponsoren: Cordaid, Fair Climate Fund, WOCAN, W+ Standard. Clyde Auditorium 4:45 – 6:00 GMT

KENNISDATABASE


CONTACTEN
– Lydia Machaka, medewerker klimaatrechtvaardigheid en energie (machaka(at)cidse.org)
– Valentina Pavarotti, communicatiemanager (pavarotti(at)cidse.org)
– Carmen Contreras, communicatiemedewerker (contreras(at)cidse.org)


Omslagfoto: tegoed CIDSE

Deel deze inhoud op sociale media