CIDSE lanceert campagne "Toegang tot justitie" - CIDSE

CIDSE lanceert campagne "Toegang tot justitie"


Stop mensenrechten- en milieuschendingen door bedrijven 

De rechten van mensen en de planeet in de wereldwijde waardeketen worden routinematig geschonden door bedrijven. Toch worstelen slachtoffers om gerechtigheid te vinden. Door de nieuwe campagne “Toegang tot de rechter"bestaande uit een video-oproep tot actie en hulpmiddelen om de problemen van straffeloosheid van bedrijven en toegang tot de rechter voor individuen en gemeenschappen beter te begrijpen, roept CIDSE burgers en vrijwilligers op om hun leden van het Europees Parlement (Europarlementariërs) en de lidstaten te vragen om een ​​besluit makers om te zorgen voor een sterke EU-wetgeving.  

Volgens CIDSE moet de wet, die momenteel in aanbouw is door de Europese Commissie, ook sterke bepalingen bevatten voor toegang tot de rechter voor slachtoffers van bedrijfsmisbruik. Met deze campagne hoopt CIDSE burgers een beter begrip te geven van de noodzaak van wetgeving die toegang tot de rechter garandeert en roept ze op tot hun steun voor het aanspreken van politici. 

We lanceren deze campagne kort na de afsluiting van de sessie van de open intergouvernementele werkgroep (OEIWG) over transnationale ondernemingen (TNC's) en andere zakelijke ondernemingen met betrekking tot mensenrechten (Genève, 25-29 oktober 2021) en benadrukken de sterke verbinding tussen beide processen. Ook al komt er misschien EU-wetgeving om dit probleem aan te pakken, het zal niet voldoende zijn om schade over de hele wereld te voorkomen en te verhelpen, tenzij het vergezeld gaat van een internationaal instrument.  

Om onze campagne “Toegang tot Justitie” tot een succes te maken, hebben we uw hulp nodig. Download de brief op de speciale website, die beschikbaar is in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. Stuur deze brief met uw naam naar uw lid van het EP en zeg tegen hen dat ze een einde moeten maken aan de straffeloosheid van bedrijven en zorgen voor een eerlijkere wereld voor mens en planeet. Stuur de informatie over deze campagne naar vrienden en familie om zoveel mogelijk mensen bij deze belangrijke actie te betrekken.   

Klik hier), om de website te bezoeken waar u nuttig materiaal kunt vinden en meer informatie over de campagne en hoe u zich kunt engageren. 

Contactpersoon: Giuseppe Cioffo, Corporate Regulation and Extractives Officer, cioffo(at)cidse.org. 


Geproduceerd met financiële steun van de Europese Unie. Het campagnemateriaal is uitsluitend de verantwoordelijkheid van CIDSE en komt niet noodzakelijk overeen met de standpunten van de Europese Unie.

Deel deze inhoud op sociale media