Bidden voor vrede in Oekraïne - CIDSE

Bidden voor vrede in Oekraïne

Katholieke organisaties verenigd in solidariteit met het volk van Oekraïne 

CIDSE, haar lidorganisaties en katholieke zusterorganisaties veroordelen sterk het gebruik van geweld en dringen er bij alle betrokken partijen op aan om te werken aan een diplomatieke oplossing, de enige manier om de vrede terug te brengen in de regio. We sluiten ons aan bij mensen over de hele wereld die bidden voor vrede in Oekraïne en steunen paus Franciscus' oproep voor een dag van gebed en vasten voor vrede op Aswoensdag 2 maart 2022:

“Ik moedig gelovigen op een bijzondere manier aan om zich op die dag intensief te wijden aan gebed en vasten. Moge de Koningin van de Vrede de wereld beschermen tegen de dwaasheid van oorlog.” 

Zie Pax Christi International verklaring “Oekraïne-crisis: geef vrede een kans” en voorzitter van COMECE, Verklaring van kardinaal Hollerich over de situatie in Oekraïne en in Europa

Caritas Internationalis lanceert noodoproep ter ondersteuning van haar zusterorganisatie Caritas Oekraïne. Bekijk de oproep van hun president Tetiana Stawnychy:  


CIDSE-leden publiceerden ook berichten voor vrede en solidariteit: zie CAFOD (Engeland & Wales), CCFD-Terre Solidaire (Frankrijk), Cordaid (Nederland), Ontwikkeling en vrede (Canada), Erko (Slowakije), Bevestiging (Zwitserland), Focsiv (Italië), Verenigd handen (Spanje), Maryknoll Office voor wereldwijde problemen (VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA), Misereor (Duitsland), SCIAF (Schotland), Trócaire (Ierland).  

Deel deze inhoud op sociale media