"Do Coracão à Terra", duurzaam CIDSE-jeugdkamp - CIDSE

"Do Coracão à Terra", duurzaam CIDSE-jeugdkamp

Na meer dan twee jaar zonder een groot internationaal jeugdevenement, zijn we verheugd aan te kondigen dat er een nieuwe kans op komst is voor de jonge volwassenen van de CIDSE-familie!

Van 27 april tot 3 mei is de Change for the Planet - Care for the People Initiatief, FEC - Het Portugese lid van CIDSE -  en Casa Velha zal ongeveer 30 jonge CIDSE-supporters in Portugal samenbrengen ter gelegenheid van een internationaal jeugdkamp. Het evenement, getiteld “Doe Coração à Terra” (Van Hart naar Aarde), zal de gelegenheid zijn voor deelnemers om opnieuw verbinding te maken met ons gemeenschappelijke huis en samen te handelen om het te beschermen.

De inspirerende locatie van Casa Velha (vlakbij Fatima) biedt hen een onvergetelijke kans om te leren en te delen met leeftijdsgenoten van over de hele wereld. Een van de doelen van het kamp is om de realiteit van de gevolgen van klimaatverandering te begrijpen en de kracht te krijgen om persoonlijk en collectief te handelen door duurzaam te leven volgens de principes die Casa Velha hebben geïnspireerd.

Om meer over te weten Casa Velha en de oprichter, kunt u:

Verschillende CIDSE-lidorganisaties krijgen de kans om hun jonge supporters deze ervaring te laten beleven; een tiental van hen [1] zijn momenteel betrokken bij de organisatie van het kamp!

Het programma zal bestaan ​​uit een mix van praktijkactiviteiten, reflectiemomenten en ontmoetingen met gasten. Elke delegatie wordt betrokken bij de voorbereiding om deze samen vorm te geven. Een eerste versie is beschikbaar hier.

Blijf op de hoogte met de voorbereidingen voor het jeugdkamp door het “Change for the Planet – Care for the People”-initiatief te volgen Instagram pagina!

Als je meer informatie over het kamp wilt ontvangen of wilt deelnemen, stuur dan een e-mail naar: gotra(at)cidse(dot)org.

De deadline voor aanmeldingen is 14 maart 2022 [2].[1] Broederlijk Delen, CAFOD, CCFD-Terre Solidaire, Ontwikkeling en Vrede, Entraide et Fraternité, eRko, Fastenaktion, FEC, FOCSIV, Manos Unidas, MISEREOR, SCIAF.

[2] Elke CIDSE-lidorganisatie heeft een interne kandidatenlijst van 3 tot 5 jongeren (18-35 jaar oud). Uiterlijk op 14 maart zal elk van hen de inschrijving van 3 jonge deelnemers bevestigen. Daarna, en tot 28 maart, worden mensen op de wachtlijsten gecontacteerd door CIDSE-leden om te registreren of er nog plaatsen beschikbaar zijn. Meer informatie over de tijdslimiet vind je hier.

Omslagfoto, CIDSE Sustainable Lifestyles Camp, Portugal, 2017. Credit: CIDSE

Deel deze inhoud op sociale media