CIDSE-documentaire #futurelieswithyouth - CIDSE

CIDSE-documentaire #futurelieswithyouth

Naar aanleiding van de première van “De toekomst ligt bij de jeugd”, de nieuwste documentaire geproduceerd door CIDSE binnen het initiatief "Verandering voor de planeet - Zorg voor de mensen op 8 november 2021 zijn we verheugd aan te kondigen dat deze 40' film van filmregisseur, Patricia Pedrosa over verhalen van jonge klimaatactivisten en hoe ze de principes van Laudato Si in praktijk brengen, is nu beschikbaar in meertalige talen.

De documentaire toont jonge supporters verbonden aan de volgende organisaties: Misereor (Duitsland), FEC & Casa Velha (Portugal), CYNESA (Kenia), FOCSIV (Italië), Manos Unidas (Spanje) en Fastenaktion (Zwitserland) die openhartig zijn over hun engagement voor klimaatrechtvaardigheid, concreet activisme in al zijn facetten laten zien, met een sterke spirituele dimensie.

Van het werken met lokale scholen, tot het leiden van acties voor landbehoud, tot het deelnemen aan demonstraties, tot naar binnen kijken en het ondergaan van een ecologische conversie; ze doen er alles aan om voor de planeet aarde te zorgen. Hun geloof en enthousiasme zijn aanstekelijk en vertegenwoordigen pure hoop in een tijd van klimaatcrisis. 


Vanaf nu kun je de verhalen van Philip, Alphonce, Beatriz & Maria, Sara, Ali & Adrian en Kilian ook bekijken in Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Slowaaks en Spaans.

Deze uitgave van de documentaire's meertalige versies valt samen met de deelname van Sara en Adrian aan de Europese Laudato Si' Alliance (ELSiA) Derde bezinningsdag van Laudato Si op 17 mei 2022 waar ze hun ervaringen deelden met deelnemers en met de Laudato Si 'Week 2022 onder het thema 'Luisteren en Samen Op Reis' (22-29 mei 2022).  


Nodig je vrienden, familie en collega's uit voor een screening! De productie van deze documentaire is mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de KR Foundation.  


Contactpersoon voor het initiatief "Change for the Planet - Care for the People": Giorgio Gotra, Campagnes Projectmedewerker: gotra(at)cidse.org 
Volg Change for the Planet – Zorg voor de mensen op Facebook en Instagram

Deel deze inhoud op sociale media