Nieuws van CIDSE - mei-juni 2022 - CIDSE

Nieuws van CIDSE - mei-juni 2022

Lees ons laatste nieuws nieuwsbriefr voor een overzicht van onze activiteiten van mei en juni en ontdek wat er nog komen gaat!

Bekijk in het bijzonder onze drie hoogtepunten:

Afrikaanse klimaatdialogen
CIDSE ondersteunt de Afrikaanse klimaatdialogen, een proces om na te denken over belangrijke onderwerpen die Afrika aangaan in de richting van de VN-klimaatconferentie in Egypte. De resultaten zullen worden gedeeld in een laatste communiqué voorafgaand aan COP27.


Opkomen tegen langgrabbing

Vertegenwoordigers van de gemeenschap en het maatschappelijk middenveld uit Ghana, Nigeria en Ivoorkust hekelden landroof door SIAT, een Belgisch rubber- en palmoliebedrijf tijdens een lobbytour in Brussel.


'Espinar geen puede esperar'
Tijdens een debat in het Europees Parlement legden Peruaanse partners uit hoe een Europese due diligence-wet het leven van gemeenschappen in Espinar, een regio die wordt getroffen door mijnbouwactiviteiten, zou kunnen verbeteren.


Mis onze nieuwste publicaties en blogs niet.


Deel deze inhoud op sociale media