Justitie is een zaak van iedereen - CIDSE

Justitie is een zaak van iedereen

Nieuwe campagne gelanceerd op 6 september in Brussel  

“Als winst in conflict komt met gerechtigheid voor mens en planeet, moet gerechtigheid winnen. Want justitie is iedereen zakelijk!” 

CIDSE lanceert samen met meer dan honderd maatschappelijke organisaties en vakbondsorganisaties uit Europa en daarbuiten een nieuwe campagne over corporate accountability, vragen om een ​​krachtige EU-wetgeving om schendingen van mensenrechten en het milieu door bedrijven te voorkomen en te verhelpen.

Afgelopen februari publiceerde de Europese Commissie haar voorstel voor langverwachte nieuwe regels over verantwoord ondernemen. Het nieuwe richtlijnvoorstel (de Corporate Sustainability Due Diligence-richtlijn – CSDDD) heeft tot doel bedrijven ter verantwoording te roepen voor mensenrechtenschendingen en milieuschade in hun waardeketens. De aankondiging was een belangrijke stap naar bindende maatregelen voor bedrijven en heeft een enorm potentieel. Het is echter gaat niet ver genoeg en is ontoereikend in zijn huidige vorm, met veel mazen en verschillende beperkingen.  

De belangrijkste boodschappen van de campagne komen overeen met die van CIDSE "Toegang tot Justitie Campagne": sterke verplichtingen voor bedrijven als het gaat om de bescherming van mens en planeet, en toegang tot de rechter voor slachtoffers.  

Door deze nieuwe campagne voegt onze katholieke familie zich bij de rest van het maatschappelijk middenveld door duidelijk te zeggen dat: we accepteren geen halve maatregelen als het gaat om gerechtigheid.  

Onderneem actie en steun de campagne om EU-leiders te laten zien dat  gerechtigheid voor mensen, respect voor mensenrechten, het klimaat en de planeet zijn 'Everybody's Business'.

Creditfoto's: CIDSE.

Deel deze inhoud op sociale media