Terre Solidaire fotoprijs - CIDSE

Terre Solidaire fotoprijs

NIEUW: Josianne Gauthier, secretaris-generaal van CIDSE, wordt lid van de internationale jury die de drie winnaars van de eerste editie van de CCFD-Terre Solidaire Humanist and Environmental Photography Award in februari 2023 zal nomineren.

Oproep voor sollicitaties geopend

Met de steun van Sebastião Salgado, erevoorzitter, de Franse lidorganisatie van CIDSE, CCFD-Terre Solidaire lanceert de eerste editie van de Terre Solidaire Fotoprijs toegewijd aan humanistische en omgevingsfotografie.


Wie kan deelnemen?
De wedstrijd staat open voor fotografen van over de hele wereld, met of zonder persreferenties.

Hoe deelnemen?
Geïnteresseerde kandidaten worden uitgenodigd om hun CV en een persoonlijk fotografisch project binnen het thema humanistische en milieufotografie in te dienen waarvan de kandidaat de enige auteur is, met daarin:

  • Een fotografische serie van 15 tot 30 foto's, genummerd, getiteld, gelokaliseerd, gedateerd en kort becommentarieerd. Deze serie moet onderdeel zijn van een langlopend project. De aanvrager kan het begin van een reeks of een voltooide reeks voorstellen.
  • Een documentaire samenvatting van het project waarin de wens van de kandidaat wordt uitgelegd om het thema na te streven.

Sollicitaties kunnen in het Frans of Engels worden verzonden op de fotoprijs website pagina oppompen van 3rd Van oktober tot 4th december 2022.

Beloningen
De winnaar van de Grote Prijs Terre Solidaire krijgt een geldprijs van 30,000 euro en zijn/haar werk wordt in de zomer van 2024 tentoongesteld op een festival.
De twee winnaars van de Prix ​​Terre Solidaire krijgen elk 10,000 euro. Alle winnaars krijgen de kans om fotoreportages te maken van partners van CCFD Terre Solidaire in het Zuiden en zullen hun werk gepubliceerd zien in een boek. De winst daarvan zal worden besteed aan het werk van CCFD-Terre Solidaire.

De namen van de winnaars worden medio februari 2023 bekend gemaakt.

Specificaties & lezing
-Fotowedstrijd manifesto
-La jeune femme à la jarre de Salgado
-CCFD-Terre solidaire Persbericht
Contact: prixphoto@ccfd-terresolidaire.org


CIDSE en de volgende organisaties zijn partners van de Terre Solidaire Photo Award:Credit omslagfoto: Sebastião Salgado

Deel deze inhoud op sociale media