Internationale solidariteit met Dom Vicente Braziliaanse hulpbisschop van Belo Horizonte - CIDSE

Internationale solidariteit met de Braziliaanse hulpbisschop Dom Vicente van Belo Horizonte

Toen in 2019 een residudam van de Braziliaanse multinational Vale instortte, waarbij meer dan 270 levens werden geëist en de levens van lokale gemeenschappen werden verwoest, verklaarde Dom Vicente Ferreira, een hulpbisschop van Belo Horizonte, in Brazilië. en de bisschoppelijke regio van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans (Nossa Senhora do Rosari) van essentieel belang om lokale gemeenschappen te helpen. Belangrijk is dat hij voortdurend de verantwoordelijken voor de misdaden heeft opgeroepen, het systeem van corruptie aan de kaak heeft gesteld dat tot de ramp heeft geleid en een luide stem is geweest voor integraal herstel en gerechtigheid.

Drie jaar later vierde Dom Vincente de mis in Moneda, in de deelstaat Minas Gerais, toen hij werd bedreigd door een groep gewapende mannen. 

Samen met meer dan vijftig andere internationale ngo's en sociale bewegingen betuigen CIDSE en haar leden hun solidariteit met Dom Vicente en met iedereen die in de frontlinie onze menselijke familie en Common Home verdedigt tegen bedrijfsmisbruik. We veroordelen deze poging om een ​​stem voor waarheid en gerechtigheid het zwijgen op te leggen, en roepen de bevoegde autoriteiten op om de aanslag in Nossa Senhora do Rosário te onderzoeken en de auteurs voor het gerecht te brengen. 


Fotocredits: Guilherme Cavalli.

Deel deze inhoud op sociale media