CIDSE Strategisch Kader – Gedijen in ons gemeenschappelijk huis – CIDSE

CIDSE Strategisch Kader – Gedijen in ons gemeenschappelijk huis

CIDSE Strategisch Kader 2023 – 2028


CIDSE publiceert met genoegen zijn nieuwe Strategische Kader 'Gedijen in ons gemeenschappelijk huis', waarin de strategische richting en prioriteiten van het netwerk voor 2023 tot 2028 worden uiteengezet. 


Dit nieuwe raamwerk is gebouwd op de positieve ervaringen en lessen uit het vorige Strategisch Kader 2016-2021, “Handelen voor transformatie voor een rechtvaardige en duurzame wereld”, die CIDSE en zijn 18 lidorganisaties de afgelopen 6 jaar vergezelde. Een collectief reflectie- en droomproces leidde tot het opstellen van deze nieuwe strategie die de weg schetst die we willen inslaan, gericht op rechtvaardigheid voor mens en planeet, in een sterk veranderende wereld om ons heen. 

In de komende 5 jaar zal CIDSE multilaterale bestuursruimten verdedigen en erbij betrekken, zijn op mensenrechten gebaseerde benadering handhaven en versterken, toegang tot en deelname van gemeenschappen en door uitgesloten stemmen aan besluitvormingsruimten van macht bevorderen. Wat we zullen promoten zijn duurzame, praktische, realistische alternatieven voor groei en overconsumptie, die ons in staat stellen om in waardigheid, solidariteit en vrede op deze planeet te leven. 

Het eerste deel van het document verwijst naar "Waar we zijn" en benadrukt het uitgangspunt van CIDSE, inclusief "Wie is CIDSE", "Wat CIDSE doet" en onze waarden;  

Het tweede gedeelte richt zich op "Waar we heen willen" en schetst de nieuwe CIDSE-strategie en werkgebieden. De uiteindelijke en langetermijnresultaten, evenals de CIDSE-aanpak voor systemische verandering, worden in dit gedeelte volledig uitgelegd;  

Terwijl het derde en laatste deel verwijst naar “Hoe we daar willen komen” en meer specifiek naar de transformatie van onze manier van werken en onze organisatorische coherentie. 

Dit document rust CIDSE en zijn leden uit met de juiste tools om te pleiten voor een systemische verandering, weg van de dominante waarden en kaders die onze huidige manier van leven structureren en beïnvloeden, naar waarden en kaders die menselijke waardigheid, rechtvaardigheid, sociale rechtvaardigheid en respect erkennen van de natuur als de morele en spirituele fundamenten van onze samenleving. 

In een korte video delen CIDSE-partners uit Brazilië en Burkina Faso reflecties over hun samenwerking met CIDSE onder het nieuwe strategische kader:Deel deze inhoud op sociale media