Living Laudato Si': een Europese kijk op integrale ecologie – CIDSE

Living Laudato Si': een Europese kijk op integrale ecologie

CIDSE ondersteunt de lancering van de Living Laudato Si'-enquête, het eerste initiatief ontworpen door ELSiA* om inzicht te krijgen in de encycliek-geïnspireerde initiatieven van paus Franciscus die in heel Europa worden geïmplementeerd.

Na voltooiing van de pilotfase in Ierland werd de enquête begin september gelanceerd in Portugal, Frankrijk, Schotland, Engeland en Wales, Luxemburg, België, Italië, Duitsland, Kroatië, Nederland en Oostenrijk. De sluitingsdatum voor deelname is 31 oktober. 

De resultaten van het onderzoek zijn bedoeld om de bijdragen van de katholieke Kerk aan de Zorg voor de Schepping onder de aandacht te brengen. De Europese Laudato Si' Alliance is van plan de resultaten volgend jaar te delen op een conferentie in Rome ter gelegenheid van de zesde Laudato Si' Reflection Day. Alle leden van ELSiA steunen dit initiatief en de Laudato Si'-actieplatform.

Een consortium van katholieke universiteiten (St Mary's University, Università Cattolica del Sacro Cuore, Portugese Katholieke Universiteit, Universitat Ramon Llull, Hrvatsko Katoličko Sveučilište en EMD Ecole de Management Marseille) verzamelt de gegevens en analyseert de resultaten. Het consortium wordt gecoördineerd door dr. Mark Charlesworth.

Het onderzoek is momenteel beschikbaar in het Engels, Italiaans, Portugees, Kroatisch, Frans, Nederlands en Duits. Als uw taal nog niet in de lijst staat, maar u bent wel bekend met een van de beschikbare talen en u bent gevestigd in Europa, dan verwelkomen wij uw deelname.

Alle Europese nationale bisschoppenconferenties, aartsbisdommen of bisdommen, religieuze congregaties, katholieke NGO’s en netwerken, katholieke bewegingen, kerkelijke organisaties, katholieke scholen en universiteiten, … worden uitgenodigd om aan dit initiatief deel te nemen door het invullen van de online-enquête

De onderstaande dia's kunnen worden gebruikt als introductiehulpmiddel voor de online-enquête.

Als u vragen heeft of opheldering nodig heeft (die niet vermeld staan ​​in de veelgestelde vragen over enquêtes), aarzel dan niet om contact op te nemen met de ELSiA Coördinator.


* De Europese Laudato Si' Alliance (ELSiA) is een netwerk van katholieke organisaties met als doel de alomvattende benadering van de encycliek Laudato Si' en aanverwante kerkelijke leringen aan te passen aan een Europese context met speciale aandacht voor de instellingen van de Europese Unie. CIDSE is een van de oprichters van ELSiA. Andere leden van de alliantie zijn: Caritas Europa, de Commissie van de Bisschoppenconferenties van de Europese Unie (COMECE), Don Bosco Internationaal, Jezuïet Europees Sociaal Centrum (JESC), Justice and Peace Europe en Laudato Si'-beweging.

Omslagfoto door JESC.

Deel deze inhoud op sociale media