CIDSE-bijdrage aan de 9e sessie van het bindende VN-verdrag - CIDSE

CIDSE-bijdrage aan de 9e sessie van het bindend VN-verdrag

Lees meer over CIDSE's delegatieactiviteiten tijdens de 9e sessie.Het 9th Session van de Open-Ended Intergouvernementele Werkgroep voor transnationale bedrijven en andere zakelijke ondernemingen met respect voor de mensenrechten wordt vandaag geopend in Genève.

Gedurende een week, van 23 tot en met 27 oktober, zullen de lidstaten hun onderhandelingen over een juridisch bindend instrument voor het bedrijfsleven en de mensenrechten hervatten op basis van een Bijgewerkt concept.

Bij deze gelegenheid brengt CIDSE zijn bijdrage, gebaseerd op een juridische analyse geschreven door Prof. Dr. Markus Krajewski, Stephanie Regalia en Otgontuya Davaanyam van de rechtenfaculteit van Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg in Duitsland.

De komende sessie zal een sleutelmoment zijn voor het proces naar het vormgeven van een VN-verdrag dat waarde kan toevoegen aan de wereldwijde inspanningen om de mensenrechten te beschermen tegen de gevolgen van zakelijke activiteiten en om toegang tot de rechter te bieden aan getroffen mensen en gemeenschappen.


Extra lezen
- Analyse van het in 2023 bijgewerkte derde ontwerp van een juridisch bindend instrument voor het bedrijfsleven en de mensenrechten van de VN door Prof Dr. Markus Krajewski, Stephanie Regalia en Otgontuya Davaanyam, uitgegeven door CIDSE
- CIDSE's betrokkenheid bij de 9e sessie van het bindende VN-verdrag

Contact
Josianne Gauthier (gauthier(at)cidse.org)

  Deze beleidsverklaring kwam tot stand met financiële steun van de Europese Unie. De inhoud ervan valt uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van CIDSE en weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs de standpunten van de Europese Unie.Omslagfoto tegoed: CIDSE

Deel deze inhoud op sociale media