Nieuws van CIDSE – november/december. 2023 – CIDSE

Nieuws van CIDSE – november/december. 2023

Lesen Sie hier laatste nummer van onze nieuwsbrief voor een overzicht van onze activiteiten van november tot december en ontdek wat er daarna komt! Bekijk vooral onze drie hoogtepunten:

Groeten van het seizoen
Het CIDSE-secretariaat wenst u prettige kerstdagen en kijkt ernaar uit om in het nieuwe jaar met u samen te werken, verenigd voor vrede, gerechtigheid en solidariteit.


CIDSE's COP28-analyse
CIDSE was binnen Dubai om de ontwikkelde landen aan te sporen hun verantwoordelijkheid op het gebied van de klimaatverandering te nemen. COP8 eindigde met een historische aankondiging over de transitie af van fossiele brandstoffen, maar met zwak taalgebruik en mazen in de tekst.l.


Deal over due diligence
CIDSE verwelkomt het politieke akkoord dat is bereikt in de EU-triloog over de Corporate Sustainability Due Diligence-richtlijn (CSDDD), maar zal de technische bijeenkomsten waar de tekst zal worden afgerond nauwlettend volgen.Deel deze inhoud op sociale media