Implementatie van de EU NDC en NECP's – CIDSE

Implementatie van de EU NDC en NECP’s

Tracering van klimaatrechtvaardigheidsacties in Duitsland en Frankrijk

Een CIDSE-studie, mei 2024
Auteurs: Dr. Beate Richter, Annika Patry, Holger Bär, Edward Tyler en Illiana Aleksandrova (FÖS)


Deze studie onderzoekt het verband tussen de ambitie en implementatie van de nationaal bepaalde bijdrage (NDC) van de EU en de nationale energie- en klimaatplannen (NECP's), waarbij specifiek de impact ervan op nationale klimaatactie wordt onderzocht en hoe dit zich vertaalt in lokale klimaatprojecten in Duitsland en Frankrijk.

Het volledige rapport werd officieel gelanceerd om 12.00 uur webinar gehouden op 15 mei 2024.Aanvullende informatie:
Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Forum Ökologisch-Soziale Marktwirtschaft (FÖS) als onderdeel van het NDC Transparency Initiative, een gezamenlijk project van CIDSE en haar lidorganisaties, Fastenaktion en Misereor, en in samenwerking met BUND. Het is gebaseerd op de NDC Transparency Meta-studie door Paula Castro & Aksornchan Chaianong gepubliceerd in 2023.

Zijn we op koers om het Akkoord van Parijs na te komen? – Vooruitgang en tekortkomingen bij de vertaling van de EU NDC naar nationale energie- en klimaatplannen. CIDSE, Misereor, Fastenaktion, FÖS persbericht, 27 mei 2024

Contacten:

  • CIDSE: Lydia Machaka, energie- en extractivismefunctionaris, machaka (at) cidse.org
  • Fastenaktion: David Knecht, Energie- en klimaatrechtvaardigheidsfunctionaris, knecht(at)fastenaktion.ch
  • Misereor: Madeleine-Alisa Wörner, Global Energy Policy Officer – madeleine.woerner(at)misereor.de


Omslagafbeelding tegoed: Pexels.com

Deel deze inhoud op sociale media