Er is meer nodig dan stabiele prijzen - CIDSE

Er iser meer nodig dan stabiele prijzen

Op 22 agosto 2012 verscheen in de zakenkrant De Tijd een opiniestuk van Piet Vanthemsche, voorzitter van de Boerenbond, sobre het problemem van de stijgende voedselprijzen. Broederlijk Delen kan gedeeltelijk deze analise bijtreden, maar legt toch andere accenten voor de oplossing ervan. (Este é um artigo de opinião em holandês pela organização membro flamenga da CIDSE, Broederlijk Delen)

Encontrei um barco a vela em interesse preguiçoso que encontramos opiniestuk van Piet Vanthemsche (De Tijd, 22 augustus 2012). Vanuit een Noord-Zuid invalshoek kunnen, een groot deel van deze analyse bijtreden. De nood aan duurzame productiviteverogging, imoraliteit voedsels speculatie in pijnlijke gevolgen in the Zuiden van sterk fluctuerende voedselprijzen worden terecht naar voren gehaald als belangrijke pijnpunten. Aqui estão os problemas relacionados a wij als ngo ook aandacht vragen.

Maar het opiniestuk wekt een beetje de indruk dat deze problemen nu 'plots' zijn opgedoken. Dat é natuurlijk niet zo. Deze problemen zijn het rechtstreekse gevolg van hoe het wereldvoedselsysteem de laatste50 jaar is geëvolueerd. Klimaatverandering vormt inderdaad een bedreiging voor landbouwopbrengsten. Veel meer in (sub) tropische gebieden dan hier trouwens. Mogen we erop wijzen dat de industriële landbouw een aardig steentje heeft bijgedragen (en nog bijdraagt) tot deze klimaatopwarming?

De grote rol van intensify veeteelt in deze problematiek is gekend. Você também pode optar por fazer uma pesquisa de clima, incluindo produtos de alta qualidade, sistema de gestão de produtos ecológicos e produtos ecológicos. Waterschaarste é um problema de toekomst, maar é vandaag al realiteit. Naast schaarste também está em busca de problemas com a porta de água. Degradatie van landbouwgrond é um imensamente problema. Também é conhecido por biodiversidade, como por exemplo, porta de terra firme, terra e terra, terra e terra para terra e terra.

De voedselprijscrisis, the voor has a best of op opk stun rond 2007, duwde miljoenen mensen richting armourede on honger. Você pode saber agora quais são os decênios de decênios de vozes e nomes de produtos adicionais que foram usados ​​por homens e mulheres com homens mais velhos de 800 e 900 milhões de dólares?

De reden waarom deze massa mensen er niet em massacre de hun armoede / honger spiraal te komen, é niet omdat ze geen toegang hebben tot de novo maaidorser de revolucionário zaden. Cruciaal é o seu ponto de ação no plano de ação da G20 da França: ele permite a subida de van de minst em terras terrestres oceânicas e em zonas de mogelijkheid em áreas ocultas dos pescadores. A Europa e a Europa (incluindo o setor de turismo) estão localizadas em todo o mundo em Zuiden e na região decenal. Hunboubouw zou zogezegd gebaat zijn, com total liberalização e execução de última geração de produtos zou daar niet nodig zijn.

O que e dan een mogelijke? As plantas terrestres de pequeno porte e organizações ocidentais criam galinhas de caça-níqueis afhankelijk van internationale markten e van schokken op deze markten. Porta de terra para construção, fabricar, fabricar, fabricar, fabricar, fabricar e vender produtos e serviços para imóveis, para imóveis residenciais e comerciais, ou seja, para empresas de pequeno e médio porte.

Hiervoor hoeft het warm water niet opnieuw uitgevonden te worden. Como ele kleine inspanning levert, veja e bibliotheek é uma publicidade sobre agroecologia.

A van de 525 está localizada em 90% e está localizada em uma região com hectares de terra de hectare. 2% da mensen com honger woont em platteland en voor een groot deel actief als landbouwer. Hect lijkt ons zinvoller on aan toekomst van deze mensen the werken e om all heil the verwachten van productiecijfers in Australië of Argentinië.

Zoals Piet Vanthemsche zijn wij ervan overtuigd dat landbouwmarkten economics, social, maar orok ecologische correcties nodig hebben. As correções morrem em várias placas de identificação de milhares de pessoas que usam o óleo para moeren houden, veeleer e winstmarge van een beleggingsfonds.

Jo Dalemans 1

Jo Dalemans
Beleidsmedewerker duurzame rurale ontwikkeling
Broederlijk Delen

Compartilhe esse conteúdo nas mídias sociais